Τετάρτη 29.11.2023 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Δήμος Τρικκαίων: «Σπάσε τη σιωπή» για τη βία ενάντια στις γυναίκες

ΤΟΠΙΚΑ25.11.2022 | 6:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην ευθύνη και στην υποχρέωση όλων μας για την εξάλειψη του φαινομένου της Βίας κατά των Γυναικών, εστίασε την προσοχή του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών.

Σε δήλωσή ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, στάθηκε στο τι οφείλουμε και το τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία των Τρικάλων για το πρόβλημα της βίας κατά γυναικών.

Η δήλωση είναι η ακόλουθη:

«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί σήμερα μια ζοφερή πραγματικότητα για χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα στατιστικά στοιχεία σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο δεν αφήνουν καμία αμφισβήτηση του γεγονότος αυτού:

Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, δολοφονούνται κατά μέσο όρο 137 γυναίκες, από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή από κάποιο μέλος της οικογένειας τους.

Στην Ελλάδα, Το πρώτο δεκάμηνο του 2022, 18 γυναίκες δολοφονήθηκαν άγρια από τα χέρια πρώην ή νυν συντρόφου/συζύγου ή άλλου οικείου προσώπου.

Στα Τρίκαλα, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, μόνο το 2022, απευθύνθηκαν πάνω από 60 γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων ενώ συνολικά σε τοπικό επίπεδο, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, στο Συμβουλευτικό Κέντρο έχουν απευθυνθεί πάνω από 600 γυναίκες θύματα βίας/πολλαπλών διακρίσεων.

Με βάση την ως άνω διαμορφούμενη πραγματικότητα, καθίσταται απολύτως σαφές ότι όλοι μας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η βία κατά τον γυναικών αποτελεί μια υπαρκτή κοινωνική παθογένεια, για την αντιμετώπιση της οποίας οφείλουμε όλοι να δράσουμε άμεσα και συντονισμένα.

Για τον λόγο αυτό,

απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και καλούμε κάθε Τρικαλινό και Τρικαλινή, να ενώσει τη φωνή του μαζί μας και να  γίνει κοινωνός του μηνύματος ότι:

– Η βία κατά των γυναικών αποτελεί έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μας αφορά όλους και όλες.

– Οφείλουμε να επιδεικνύουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε κάθε μορφή βίας.

– Καταδικάζουμε και παίρνουμε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην έμφυλη βία, στιγματίζοντας του δράστες και όχι τα θύματα.

Απευθυνόμαστε σε κάθε γυναίκα που ζει εγκλωβισμένη στον φαύλο κύκλο μιας κακοποιητικής σχέσης και διαβεβαιώνοντας της πως ως Δήμος Τρικκαίων αλλά και ως τοπική κοινωνία στεκόμαστε δίπλα της, την καλούμε να μιλήσει για αυτό που της συμβαίνει και να ζητήσει στήριξη από την Εξειδικευμένη Δομή που διαθέτει ο Δήμος Τρικκαίων το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης