Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Δημοσκόπηση και για την περιφέρεια

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ27.06.2018 | 5:22 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Δημoσκόπηση διενεργείται αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας από την εταιρεία  Κάπα Research στην οποία διερευνώνται διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας. Από το σκοπιανό και κατά πόσο η συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή όχι εξέλιξη μέχρι τη συμφωνία για την επιμήκυνση του χρέους.

Τα ερωτήματα

Από τα επιχειρήματα διαφαίνεται η διάθεση να ανιχνευθούν ανά κοινωνική – οικονομική ομάδα οι απόψεις της κοινής γνώμης για μια σειρά ζητήματα, όπως τα επιδόματα αλληλεγγύης μέχρι την φορολογία και ποια κυβέρνηση μπορεί στην πράξη να τη μειώσει αυτή. Βέβαια υπάρχει και ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, όπως άλλωστε στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Το καλό στο τέλος…

Το καλό όμως, το φυλάνε για το τέλος αφού τα υπόλοιπα είναι μάλλον για… ξεκάρφωμα. Κι αυτό γιατί είναι σαφής η διάθεση εκείνου που παρήγγειλε και πλήρωσε τη δημοσκόπηση να δει το κλίμα για τις περιφερειακές εκλογές. Τέσσερα ερωτήματα αφορούν άμεσα τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Το πρώτο για το κατά πόσο είμαστε ευχαριστημένοι από την κοινωνική πολιτική του. Το δεύτερο για το αν είμαστε ικανοποιημένοι από την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Το τρίτο για το αν είμαστε γενικά ικανοποιημένοι από τον περιφερειάρχη. Και το τέταρτο αν θα τον ξαναψηφίζαμε.

Ποιος την παρήγγειλε;

Δεν μπορώ να ξέρω ποιος παρήγγειλε και ποιος πλήρωσε τη δημοσκόπηση γιατί οι σοβαρές εταιρείες δεν «δίνουν» τους πελάτες τους. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν δεν την παρήγγειλε ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός τότε κάποιος τον «μετράει» για να υπολογίσει το πολιτικό ύψος του ενόψει των εκλογών. Και αυτός ή καλύτερα αυτοί δεν είναι πολλοί. Είτε κάποιος που «ψήνεται» για υποψήφιος είτε κάποιο από τα κόμματα που θα ήθελαν την περιφέρεια, μη εξαιρουμένου και του δικού του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης