Δευτέρα 19.10.2020 | Εορτάζουν: Κλεοπάτρα, Κλειώ, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Φήλιξ, Φίληξ, Φίλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη, Φηλικίτη

Δημοτικά: Την Παρασκευή τελειώνει η σχολική χρονιά

ΤΟΠΙΚΑ24.06.2020 | 5:57 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Επεισοδιακή ήταν η φετινή χρονιά για τα σχολεία λόγω κορονοϊού μιας και λόγω κορονοιού, τα σχολεία έκλεισαν τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας και άνοιξαν ξανά την 1η Ιουνίου για να κλείσουν ελάχιστες ημέρες μετά και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού ωστόσο και πάλι δεν φαίνεται να κερδίζεται το συγκεκριμένο στοίχημα ανοίγοντας μόλις 4 ημέρες πριν το σύνηθες.

Στα Τρίκαλα μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η επιστροφή στα θρανία δεν φαίνεται να προκάλεσε προβλήματα ή κάποια αναστάτωση σε ότι αφορά την εξάπλωση του ιού. Τα κρούσματα ήταν μόλις τρία εξάλλου, ενώ στη Χρυσομηλιά που εντοπίστηκαν τα δύο εξ αυτών, τα σχολεία ήταν κλειστά για κάποιες ημέρες και μέχρι να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της εξάπλωσης με απόφαση του δημάρχου.

Ωστόσο, τα μέτρα προστασίας εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα αυστηρά από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αντίστοιχα. Τα διαλείμματα δεν θύμιζαν σε καμία περίπτωση την προ πανδημίας εποχή με τους μαθητές να τηρούν αποστάσεις, ενώ κάποια τμήματα αναγκαστικά έκαναν τις μισές μέρες μάθημα δεδομένου ότι ο αριθμός των μαθητών τους ήταν πάνω από 15.

Αρκετοί βέβαια ήταν και οι Τρικαλινοί μαθητές που δεν επέστρεψαν ωστόσο στα θρανία είτε γιατί οι ίδιοι είναι στις ευπαθείς ομάδες είτε άτομα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Μένει μέχρι το Σεπτέμβριο, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί εκ νέου οι μαθητές αυτοί να παραμείνουν μακριά από τη σχολική κοινότητα. Συνεπώς, θα πρέπει να θεσπιστεί ένας τρόπος εκπαίδευσης κατ’ οίκον.

Σε ότι αφορά τις τελετές λήξεις, οι κανόνες είναι αρκετά αυστηροί με τα περισσότερα σχολεία να περιορίσουν τις όποιες τελετές λήξης της χρονιάς στην τελευταία τάξη της κάθε βαθμίδας. Οι βαθμοί δε στα δημοτικά σχολεία δεν θα δοθούν μαζικά αλλά με ραντεβού και μάλιστα σε εξωτερικούς χώρους των σχολείων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop