Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Δημότσιος: «Παίζουμε με δικά μας παιδιά»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ16.06.2018 | 3:42 μμ

Γράφει ο/η

Κώστας Τσέκλημας

Γράφει ο/η Κώστας Τσέκλημας

Μπάρτσα Γριζάνου… Μια ομάδα που στην κυριολεξία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ομάδα του χωριού» για έναν βασικό λόγο, για κάτι που καμία άλλη ομάδα της Α’ ερασιτεχνικής, δεν το έχει καταφέρει. Να αποτελείται δηλαδή μόνο από γηγενείς παίκτες.
Χωρίς αμφιβολία το εγχείρημα του Γριζάνου είναι αξιοθαύμαστο και εντυπωσιακό καθώς, παρά το γεγονός πως σπάνια χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές εκτός του χωριού, εξακολουθεί να αγωνίζεται σε επίπεδο πρωταθλητισμού στην Α1 ΕΠΣΤ ενώ στην Α’ ερασιτεχνική, αν και συνήθως δεν καταφέρνει να κρατηθεί, έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες.
Πρόεδρος εδώ και πολλά χρόνια… ο Δημήτρης Δημότσιος που πάντα με χαμηλούς τόνους διατηρεί την ομάδα με το ίδιο ύφος, δηλαδή με την χρησιμοποίηση των «δικών τους παιδιών» και ας μην μπορεί να κρατηθεί στην 1η τη τάξει τοπική κατηγορία. Εξάλλου η σκέψη του για την σεζόν που πέρασε, έχει μεγάλη δόση ειλικρίνειας:
«Η Α ερασιτεχνική είναι πολύ δύσκολη κατηγορία για την ομάδα της Μπαρτσας η οποία στηρίζεται σε δικά της παιδιά. Η τελική βαθμολογία της ομάδος στην τελευταία θέση θα έλεγα οτι μπορεί να είναι δίκαια…Πάρολου που μας «δυσαρεστεί». Η φιλοσοφία μας είναι να παίζουμε με τα δικά μας παιδιά, φέτος ανανεώσαμε πολύ την ομάδα ηλικιακά γνωρίζοντας τις δυσκολίες της κατηγορίας και γι αυτό ίσως δν τα καταφέραμε»
Από πού πηγάζει η αισιοδοξία για το μέλλον;
«Είμαστε αισιόδοξοι διότι βασιζόμαστε στα νέα παιδιά του χωριού μας και της περιοχής γενικότερα. Στόχος μας είναι να χτίζουμε για το μέλλον… δεν μας ενδιαφέρει μόνο η διάκριση αλλά η συμμετοχή των νέων στην ομάδα. Έτσι μακροπρόθεσμα θα έρθει πάλι το αποτέλεσμα και αυτή είναι και η ουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Χωρίς παρά πολλά έξοδα θα φτιάξουμε μια ομάδα για την επόμενη δεκαετία. Θα πρωταγωνιστούμε στην Α 1 και θα παλεύουμε στην Α για την σωτηρία. Αυτές είναι οι δυνατότητες μας»
Πως θα κινηθεί η Μπάρτσα την επόμενη χρονιά;
«Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο προπονητή Σπύρο Χριστοδούλου γιατι ταιριάζει στην φιλοσοφία και στην κουλτούρα μας… Βλέπουμε το ποδοσαφαιρο σαν χόμπι, σαν παιχνίδι, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το χωριό μας. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο με τα μέσα που διαθέτουμε. Ο κόσμος μας στηρίζει αγαπάει την ομάδα και αυτό μας βοηθά ψυχολογικά να συνεχίσουμε… Σύντομα θα είμαι πάλι στην Α πιστεύω. Του χρόνου θα είμαστε μια απο τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσει στην Α 1».
Θα πρέπει να αλλάξει κάτι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;
«Το πρωτάθλημα της Α ερασιτεχνικής πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και τροπο σκέψης γενικότερα. Οι παράγοντες και οι παίχτες πρέπει να το βλέπουν ποιο δημιουργικά και όχι να μπαίνουν σε ένα πολυέξοδο ανταγωνισμό μεταγραφών και υποσχέσεων…, ανταγωνισμός ο οποίος οδηγεί σε οικονομική δυσκολία πολλούς παράγοντες και στην τελική διάλυση των ομάδων. Πρέπει μας ενδιαφέρει η υλικοτεχνική υποδομή των γηπέδων (σωστά αποδυτήρια, όμορφα γήπεδα, ανθρώπινοι γενικά χώροι στα γήπεδα) και πιστεύω μακροπρόθεσμα θα γίνουν και καλές ομάδες… και δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ο εγωισμός η βαθμολογία η θέση. Όταν τελειώνει η κάθε χρόνια όσοι ασχολούνται (πρόεδροι, παράγοντες) με τις ομάδες είναι όλοι απελπισμένοι απο τις οικονομικές δυσκολίες που πέρασαν. Η φιλοξενία η ευγένεια ο σεβασμός είναι πράγματα που πρέπει να προάγουμε μέσα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης