Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15.04.2024 | 12:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Λάθη ή παραλείψεις που είδαν στο φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ έχουν την ευκαιρία να  διορθώσουν τώρα οι φορολογούμενοι για να γλιτώσουν από έξτρα χρεώσεις. Τις επόμενες ώρες η ΑΑΔΕ θα ανοίξει την ηλεκτρονική εφαρμογή  για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2024.

Με βάση τις διορθώσεις στο Ε9, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα πρέπει να εξοφληθεί σε 11  μηνιαίες δόσεις όχι μικρότερες των 10 ευρώ. Η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εκπνέει στις 30 Απριλίου 2024.

Ωστόσο, οι  φορολογούμενοι  που  περιμένουν να εισπράξουν επιστροφή φόρου και δεν θέλουν να συμψηφιστεί το ποσό της επιστροφής με τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν φέτος θα πρέπει να σπεύσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο ακινήτων έως την Παρασκευή 19 Απριλίου.  Και αυτό γιατί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ΑΑΔΕ θα «τρέξει» κεντρικούς συμψηφισμούς εκκρεμών επιστροφών φόρου με το φετινό ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, όσοι  θέλουν να  λάβουν άμεσα τα χρήματα της επιστροφής τους, θα πρέπει να εξοφλήσουν το φετινό φόρο ακινήτων έως:

– 18 Απριλίου 2024 για πληρωμή μέσω web banking ή

– 19 Απριλίου 2024  για πληρωμή μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE και του myAADEapp.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης