Σάββατο 02.07.2022 | Εορτάζουν: Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Ιουβεναλία

Διπλώματα οδήγησης: Έκκληση για την επανεκκίνηση των εξετάσεων από την περιφέρεια Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ31.01.2019 | 3:41 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης φιλοδοξεί να καθιερώσει μέσα στο 2019 το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο εδώ και περίπου 18 μήνες ετοιμάζει «μεγάλες αλλαγές στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης» με τροπολογία που κατέθεσε προχθες βράδυ στη Βουλή! Οι «αμφιλεγόμενες» διατάξεις, μεταξύ άλλων, προβλέπουν: κάμερες και μικρόφωνα εντός των αιθουσών και των οχημάτων εξέτασης, καθορισμό του εξεταστή-εξεταζομένου με ηλεκτρονικό τρόπο λίγο πριν από την εξέταση, τη δημιουργία Κέντρου Ελέγχου και παρακολούθησης των εξετάσεων, αλλά και οδήγηση από την ηλικία των 17 ετών με συνοδό.

Ήδη η μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται στη θεσμοθέτηση των προωθούμενων αλλαγών στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης και η «λευκή απεργία» των εξεταστών οδήγησης έχουν παγώσει κάθε διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, με αποτέλεσμα από τον περασμένο Οκτώβριο πάνω από 75.000 υποψήφιοι οδηγοί σε όλη τη χώρα να μην μπορούν να δώσουν εξετάσεις!

Έκκληση για την επανεκκίνηση των εξετάσεων έκανε προς τους εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με δήλωσή του.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Αγοραστός επισημαίνει τα εξής:

«Καλώ όλους τους εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι μόνο να αρχίσουν ολοκληρωτικά τις εξετάσεις, διότι όπως είχαμε σχεδιάσει και συμφωνήσει με το Υπουργείο Μεταφορών, έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπονται και οι πληρωμές και οι αμοιβές και οι διαδικασίες. Συνεπώς πρέπει όλοι τώρα να συνεχίσουν να κάνουν τις εξετάσεις. Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες υπήρχανε συνεργεία και επιτροπές οι οποίες βγαίναν και κάνανε τις εξετάσεις. Αλλά τώρα πρέπει να βγούνε όλοι διότι το πρόβλημα οδεύει προς την οριστική λύση του μέσα από την Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι οι εξεταστές διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ενώ απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και τέσσερις μήνες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή