Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

«Δομώντας την υγιή συναισθηματική σχέση του παιδιού με το φαγητό»

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2018 | 5:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η συνάντηση απευθύνεται σε γονείς νηπίων και παιδιών, που αναρωτιούνται για το πώς θα διαμορφώσει το παιδί τους μια υγιή συναισθηματική σχέση με μία βασική ανάγκη, την τροφή.Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διατροφή και η συναισθηματική κατάσταση είναι δύο ανάγκες του ανθρώπου που βρίσκονται σε μία δυναμική αλληλεπίδραση, στη συνάντηση θα γίνει η διαπραγμάτευση θεμάτων που αφορούν στο πως η μία ανάγκη «τρέφει» την άλλη.

Σχετικά με το θέμα των συναισθηματικών αναγκών στη διατροφική σχέση, οι γονείς θα διαπραγματευτούν πώς μέσα από το να τρέφουν τα παιδιά τους μπορούν να ανταποκριθούν και να συνδεθούν συναισθηματικά με αυτά. Πώς μπορώ ως γονέας να προωθήσω υγιή διατροφική κουλτούρα στην οικογένεια μου; Πώς διαμορφώνεται η σχέση μας με το φαγητό; Πώς διαχειρίζομαι τις περιόδους που το παιδί μου τρώει λίγο ή επιλεκτικά; Τι είναι το συναισθηματικό φαγητό και πώς σχετίζεται με τα υπέρβαρα παιδιά;

Όσον αφορά το θέμα της διατροφής, οι γονείς θα μάθουν πώς μπορούν να προωθήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και πώς να σχεδιάσουν την διατροφή του παιδιού τους, για να καλύψουν τις ανάγκες του. Πώς μαθαίνω στο παιδί μου να αναγνωρίζει το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού; Ο τρόπος που τρώει (συμπεριφορά κατά την διάρκεια του γεύματος) μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα που καταναλώνει; Το παιδί μου δεν τρώει ορισμένα τρόφιμα. Πώς το διαχειρίζομαι;

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που διαμορφώνονται οι βασικές συνήθειες και η συμπεριφορά του παιδιού. Επομένως, αποτελεί τη «χρυσή ηλικία» για να θεμελιώσει το παιδί υγιείς διατροφικές συνήθειες, με διάρκεια και σταθερότητα στο χρόνο. Η λειτουργική σχέση με το φαγητό αποτελεί συμπεριφορά πρόληψης και επένδυσης στη συναισθηματική και σωματική ευεξία.

Εισηγήτρια/συντονίστρια συνάντησης: Φανή Τζίκα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas.

Εισηγήτρια συνάντησης: Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μsc Διατροφής & Άσκησης.

Ημερομηνία: Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 & ώρα 18:00

Χώρος Διεξαγωγής: Ασκληπιού & Ομήρου 1 (γραφείο Ψυχολόγου Φανής Τζίκα)

Πληροφορίες (κόστος, διάρκεια, δήλωση συμμετοχής) στο τηλέφωνο 2431036426.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης