Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Δωρεάν 2 βραβευμένες ταινίες ισπανόφωνου κινηματογράφου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ28.03.2019 | 4:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ένα αφιέρωμα σε ισπανόφωνο κινηματογράφο και δωρεάν είσοδο, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων και φέτος προβάλλει ταινίες ξεχωριστές με φόντο την ισπανική γλώσσα. Με την ευγενική και ουσιαστική προσφορά και υποστήριξη της πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα, της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες, στις 1 και 8 Απριλίου 2018 προβάλλονται οι ταινίες «Η επίσημη Ιστορία» από την Αργεντινή και «Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός» από την Ισπανία, στις 21:45 στον Δημοτικό κινηματογράφο.

Ειδικά για την προβολή της 1η Απριλίου, παρακαλούνται τα μέλη να προσέλθουν στις 21:30, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια απολογιστική συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Η πολυβραβευμένη ταινία της 1ης  Απριλίου

La istoria Oficial (Η επίσημη ιστορία) (Αργεντινή, 1985, 110’) του Luis Puenzo με τους Héctor Alterio, Norma Aleandro, Τσέλα Ruiz, Chunchuna Villafane, Hugo Arana, Patricio Contreras, Guillermo Battaglia, Rey Leal.

Μπουένος Άιρες, 1983. Κατά τα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, μια πλούσια καθηγήτρια ιστορίας αρχίζει να συνειδητοποίει τι συνέβη εκείνη την περίοδο. Οι υποψίες της σχετικά με τις σκοτεινές υποθέσεις του άνδρα της και μια γιαγιά της Πλατείας Μαΐου που ψάχνει την εγγονή της, είναι οι λόγοι που την οδηγούν να επανεξετάσει «την επίσημη ιστορία» .

ΒΡΑΒΕΙΑ

– Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 1985

– Βραβείο κριτικών Λος Αντζελες 1985

– Βραβείο κριτικών Ν. Υόρκης για πρώτο γυναικείο ρόλο 1985

– Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Τορόντο 1985

– Βραβείο Ενωσης Λατινοαμερικάνων Κριτικών για πρώτο γυναικείο ρόλο, καλύτερη ταινία, καλύτερου σκηνοθέτη 1986.

– Χρυσή σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας 1986.

– Argentine Film Critics Association Awards:

– Ένωση Κριτικών Αργεντινής για καλύτερο πρώτο γυναικείο ρόλο , καλύτερης κινηματογράφησης, καλύτερου μοντάζ, καλύτερης ταινίας, καλύτερης νέας ηθοποιού, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερου β ανδρικού ρόλου, καλύτερου β γυναικείου ρόλου 1986.

– Διεθνές Βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 1986.

– Βραβείο καλύτερου πρώτου γυναικείου ρόλου και βραβείο οικουμενικής κριτικής 1985

– Βραβείο Ενωσης κριτικών Κάνσας για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία 1986.

– Βραβείο Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου David di Donatello 1987.

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.

Ώρα έναρξης 21.45

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης