Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Χαρτογραφώντας την προσβασιμότητα»

ΤΟΠΙΚΑ08.03.2023 | 6:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β2 και Β3 της Β΄ Γυμνασίου του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, παρακολούθησαν μια δράση ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης σχετικά με την προσβασιμότητα των ανθρώπων με κινητική αναπηρία.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εργασίας και της συμμετοχής των μαθητών στον διαγωνισμό της Map Competition «Χαρτογραφώντας την προσβασιμότητα: Μπορεί ο συμμαθητής μου με αμαξίδιο να έρθει στο σχολείο;», με στόχο την εξοικείωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προσβασιμότητας ατόμων με κινητική αναπηρία, μέσα από τη χαρτογραφική απεικόνιση του χώρου.

Προσκαλεσμένος ομιλητής ήταν ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, κ. Βασίλειος Ορέστης, ο οποίος με πολύ χιούμορ και αισιοδοξία, μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες, ανέπτυξε και προβλημάτισε τους μαθητές και τις μαθήτριες πάνω σε θέματα προσβασιμότητας και αυτονομίας στη μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία. Μέσα από τη δική του ματιά, είχαμε την ευκαιρία να καταλάβουμε και να νιώσουμε την ανάγκη όλων των ανθρώπων για το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε μια κοινωνία που θα προάγει το σεβασμό, την αποδοχή, την ισότιμη συμμετοχή, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την ανάπτυξη μιας συμπεριληπτικής κουλτούρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης