Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Δράση με θέμα «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2023-2024, Αντιγριπικός Εμβολιασμός»

ΤΟΠΙΚΑ04.11.2023 | 2:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους προσερχόμενους πολίτες της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων με θέμα «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2023-2024, Αντιγριπικός Εμβολιασμός» στο χώρο της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων.

Η γρίπη αποτελεί μια από τις πιο συχνές μεταδοτικές νόσους του αναπνευστικού συστήματος προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Η νόσηση από τη γρίπη μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή ενώ αρκετές φορές μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο, ιδιαιτέρως σε άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές. Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει αύξηση της δραστηριότητας της εποχικής γρίπης συνήθως κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Σκοπός της παρούσας ενημερωτικής δράσης είναι η ενημέρωσή τους γύρω από την γρίπη, τους τρόπους μετάδοσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας. Επίσης θα πραγματοποιηθεί έλεγχος των βιβλιαρίων υγείας και διενέργεια εμβολιασμού σε όσους κριθεί απαραίτητο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης