Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2020 | 4:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 12/02/2020 το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής και προαγωγής της υγείας των μαθητών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με την έγκριση του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.  Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με πολύπλευρο επιστημονικό και κοινωνικό έργο, πραγματοποιεί κάθε χρόνο, πέραν των λοιπών επιστημονικών δράσεών της, και κοινωνικές δράσεις και καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για την μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων και της θνησιμότητας.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος επισκέφθηκε το σχολείο μας ο καρδιολόγος ιατρός κ. Δημήτριος Ευαγγέλου και ενημέρωσε εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τις δυνατότητες πρόληψης και αποφυγής τους μέσα από την υιοθέτηση ενός υγιούς προτύπου διαβίωσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άθληση, ισορροπημένη διατροφή και αποφυγή του καπνίσματος.

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ιδιαιτέρως τον καρδιολόγο κ. Ευαγγέλου για την ευκαιρία ενημέρωσης και προβληματισμού των μαθητών μας, καθώς και για το έντυπο  υλικό που μας χορήγησαν  το οποίο επικοινωνεί την ουσία του θέματος και μέσα από το εύστοχο μήνυμα «Γίνε ο ήρωας της καρδιάς σου».

 

Ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου

Ιωάννης Μιχάλης

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020