Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δράση του Κ.Υ. Πύλης για την παγκόσμια ημέρα Διαβήτη

ΤΟΠΙΚΑ14.11.2023 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη δημιουργήθηκε το 1991 από τον IDF (Διεθνές Οργανισμός Διαβήτη) και τον WHO (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) με στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση του κοινού, ως απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το Διαβήτη και την απειλή που αυτός αποτελεί για την υγεία. Η Παγκόσμια ημέρα του Διαβήτη επισημοποιήθηκε από   τα Ηνωμένα Έθνη το 2006 όπου ορίστηκε ημερολογιακά να τοποθετείται στις 14 Νοεμβρίου , ημέρα γενεθλίων του Sir Frederick Banting ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη μαζί με τον Charles Best το 1922.

Έτσι στις 14/11/23 το προσωπικό και ο Συντονιστής Διευθυντής του Κ.Υ. Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος , Γενικός/ Οικογενειακός Ιατρός με μετεκπαίδευση στο ΣΔ, σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν τους πολίτες και να κάνουν το “αόρατο …ορατό” , διότι η ζωή με Διαβήτη είναι μια αδιάκοπη άσκηση ισορροπίας , είναι σαν να κάνεις ότι κάνεις στην καθημερινή σου ζωή , ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να διατηρήσεις και ένα μπαλόνι στον αέρα.

Δόθηκαν φυλλάδια με πληροφορίες για το ΣΔ, γίναν μετρήσεις Σακχάρου καθώς και απάντησαν στις ερωτήσεις πολιτών που προσήλθαν στο Κ.Υ. Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης