Παρασκευή 07.05.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δράσεις και μια ξεχωριστή πρωτοβουλία στην Πολυθέα Ασπροποτάμου

ΤΟΠΙΚΑ03.08.2019 | 12:26 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα χωριά μας παραμένουν μικρές οάσεις όπου μπορούμε να ξεφύγουμε και να βρούμε διέξοδο από την καθημερινότητα, τη ζέστη της πόλης. Κάπως έτσι, και φέτος το καλοκαίρι, λιγότερο βέβαια από άλλες χρονιές, τα χωριά ακόμη και τα πιο ορεινά, αποκτούν ξανά ζωή και ρυθμό. Γίνονται τόπος συνάντησης και αντάμωσης για τους συγχωριανούς και φίλους, για τους συγγενείς. Οι διακοπές στο χωριό εξάλλου είναι για όλους – μικρούς και μεγάλους- που θέλουν να ζήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο το καλοκαίρι.

Αντίδωρο σε αυτή τη γενναιοδωρία της αγάπης που δείχνουν οι συμπολίτες μας στις μικρές τους πατρίδες, σύλλογοι αλλά και ομάδες συγχωριανών, κοινότητες και μεμονωμένοι πολίτες, οργανώνουν γιορτές και δράσεις ώστε να ευχαριστήσουν τον κόσμο που επέλεξε να περάσει αυτές τις μέρες στα γονικά τους σπίτια.

Όπως στην Πολυθέα Ασπροποτάμου.  Το 1943 το Δημοτικό Σχολείο στην Πολυθέα κάηκε από τους Γερμανούς. Με τα χρόνια το χωριό άδειασε από νέους και παιδιά. Σήμερα, ευτυχώς, τα καλοκαίρια αποκτά πάλι ζωή με όσους κατάγονται από εκεί να επιστρέφουν στην ορεινή πατρίδα τους με τις οικογένειές τους. Φέτος λοιπόν,  το σχολικό κουδούνι χτύπησε μετά από 76 χρόνια στο χωριό, με τα παιδιά που περνούν το καλοκαίρι τους εκεί να κάθονται ξανά στα θρανία , και να μαθαίνουν βλάχικα (!!!) να ζωγραφίζουν το χωριό τους και να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια. Η πρωτοβουλία είναι του κ. Γιάννη Χελιδώνη που τον ευχαρίστησαν οι συγχωριανοί του γι’ αυτή την όμορφη δράση καλωσορίζοντας έτσι τον Αύγουστο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop