Σάββατο 16.01.2021 | Εορτάζουν: Δαν, Δανάη

Δρομολογείται η ανανέωση αθλητικών υποδομών σε σχολικά κτίρια

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2020 | 4:32 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε έλεγχο αθλητικών εγκαταστάσεων σχολείων και δημόσιων χώρων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων με στόχο να αφαιρεθούν υποδομές που δεν ήταν ασφαλείς για τα παιδιά και να αντικατασταθούν. Ο προβληματισμός έτσι κι αλλιώς υπήρχε, ωστόσο κάποια περιστατικά από την περασμένη χρονιά, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για σχολικά προαύλια όπου τα παιδιά θα πρέπει να αθλούνται και να παίζουν με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Άκης Αναστασίου, βρέθηκαν τέσσερις περιπτώσεις μπασκετικών γηπέδων με μπασκέτες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφάλειας κυρίως λόγω της παλαιότητάς τους. Μεταξύ αυτών και δύο σχολικών μονάδων.

Ο κ. Αναστασίου, τόνισε ότι αναμένεται η έγκριση προγράμματος που θα επιτρέψει όχι μόνο να αντικατασταθούν οι μπασκέτες σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και να εξοπλιστούν κατάλληλα πολλά  σχολεία με νέες αθλητικές υποδομές . Το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται ωστόσο να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Ελπίζουμε από Σεπτέμβριο, κάθε σχολείο να μπορεί να προσφέρει τις απαιτούμενες από το σχολικό πρόγραμμα αθλητικές δράσεις.

Κλειστό μέχρι και σήμερα το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Επίσης, το δημοτικό κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό έως και σήμερα Πέμπτη 13/02/2020και σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου από αύριο Παρασκευή 14/02/2020 θα λειτουργεί κανονικά. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η αιτία που έκλεισε το κολυμβητήριο είναι οι ανάγκες για συντήρηση του νερού τους πισίνας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop