Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δυναμική παρέμβαση Σκρέκα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ03.09.2020 | 5:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ανάγκη εφαρμογής σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων, ανέδειξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Koblenz της Γερμανίας.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί με συγκεκριμένα κίνητρα η συνεργασία μεταξύ αγροτών, επιχειρήσεων και καταναλωτών,  ώστε να διασφαλισθεί η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η παραγωγή ποιοτικών τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε ότι ζωτικής σημασίας είναι η προώθηση της γεωργίας ακριβείας, της έρευνας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Τρικαλινός Υφυπουργός στο ζήτημα της προστασίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων και ποικιλιών ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση οικονομικών και περιβαλλοντικών κρίσεων, καθώς και για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και των τοπικών κοινοτήτων. Σε αυτό το σημείο, ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη θέσπιση κοινών κανόνων για τη σήμανση της γεωγραφικής προέλευσης σε προϊόντα όπως το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα παρασκευάσματα κρέατος και τις βρώσιμες ελιές.

Σε ό,τι αφορά τέλος την ενδεχόμενη σήμανση της καλής μεταχείρισης των ζώων εκτροφής, ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης