Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δυναμώνει η φωνή αντίδρασης απέναντι στα αιολικά πάρκα σε Άγραφα και Ασπροπόταμο

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2020 | 7:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις κορυφές των Αγράφων και του Ασπροποτάμου αλλά ταυτόχρονα και το περιβαλλοντικό που εισάγει νέα δεδομένα σε ότι αφορά τη διαχείριση του περιβαλλοντικού μας πλούτου, συρρικνώνοντας δραματικά τις μέχρι τώρα προστατευόμενες περιοχές Natura στο νομό Τρικάλων και στη Θεσσαλία γενικότερα, είναι θέματα που προβληματίζουν αλλά και προκαλούν την αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών.

Ήδη σε Άγραφα και Ασπροπόταμο, αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα, έχουν αναπτυχθεί κινήματα πολιτών με στόχο να προστατεύσουν από την αλλοίωση και την παράδοση παρθένων μέχρι τώρα βουνοκορφών σε ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες με στόχο την παραγωγή ενέργειας με όποιο κόστος. Στην κατεύθυνση αυτή την περασμένη Κυριακή  με τη μαζική συμμετοχή συμπολιτών από Καρδίτσα, Τρίκαλα και άλλες περιοχές, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην κορυφή Τύμπανος της Αργιθέας που δεσπόζει πάνω από το Μουζάκι Καρδίτσας. Αφορμή, στάθηκε η αυθαίρετη έναρξη εργασιών για την εγκατάσταση υποσταθμού στην περιοχή, με την καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον ήδη να καταγράφεται σημαντική και αναντικατάστατη.

Με τη δυναμική ανταπόκριση και των ανθρώπων του Δικτύου για την προστασία του Ασπροποτάμου στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στα Αιολικά στα Άγραφα, εκφράστηκε η γενικότερη αγανάκτηση που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας για τη σχεδιαζόμενη λεηλασία των βουνών, των δασών και των νησιών προς χάρη των αρπαχτικών της “πράσινης” ενέργειας, θα συνεχίσει τον αγώνα της πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά. Να σημειωθεί ότι προ ημερών είχε πραγματοποιηθεί παρέμβαση στο Δασαρχείο Καρδίτσας, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σε νομικό επίπεδο ενέργειες ώστε να μπει φρένο στη σχεδιαζόμενη εκτεταμένη παρέμβαση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης