Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Δύο ενδιαφέροντα παραμύθια από την Αγγελική Μάνου και τις εκδόσεις «Υδροπλάνο»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ04.11.2020 | 7:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δύο πολύ ενδιαφέροντα παραμύθια της Αγγελικής Μάνου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο», που κερδίζουν τις καρδιές των μικρών βιβλιόφιλων.

 

Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία!

Άραγε, πόσο ξεχασμένη αρετή είναι η ευγένεια και πόσο αδικημένη αξία η αλληλοβοήθεια;

Πόσο δύσκολη είναι η γενναία επιλογή, που αψηφά τον φόβο και τις πεποιθήσεις των άλλων;

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Αγγελική Μάνου, έρχεται στις εκδόδεις Υδροπλάνο, με ένα ιδιαίτερο προσεγένο στην λεπτομέρεια παραμύθι, να μας θυμίσει, όλα όσα στο πέρασμα του χρόνου, ξεχάσαμε ή μας ξέχασαν!

Μια ιστορία γραμμένη με ευθύνη και αγάπη, για το παιδί. «Η Νεράιδα Ευγενία και το Tζίνι Βοηθεία!», σε εικονογράφηση Λιάνας Δενεζάκη, σας υπόσχονται ένα μαγικό αναγνωστικό ταξίδι!

 

 

Ο παππούς και η γιαγιά θέλουν μια αγκαλιά

Το νέο παραμύθι της Αγγελικής Μάνου «Ο παππούς και η γιαγιά θέλουν μια αγκαλιά» σε εικονογράφηση Νικολέτας Φιλιππίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Ο παππούς και η γιαγιά είναι ΑΓΑΠΗ και ΛΑΤΡΕΙΑ για τα παιδιά. Αλλά και τα εγγόνια είναι ΔΥΝΑΜΗ και ΖΩΗ για εκείνους. Η σοφία της λαϊκής ρήσης «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» εκφράζει εύστοχα τη δυναμικότητα αυτού του δεσμού, που είναι θεμελιώδης για την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Τι γίνεται όμως όταν η σχέση αυτή κλονίζεται από τα γηρατειά ή κάποια ασθένεια και πώς μπορούμε να είμαστε ενσυναισθητικοί απέναντι στους ηλικιωμένους; Μια συγκινητική ιστορία ενός παιδιού που βιώνει την ασθένεια του παππού και της γιαγιάς με τρυφερότητα και μεγαλείο ψυχής…

Η συγγραφέας

Η Αγγελική Μάνου γεννήθηκε στην Άρτα αλλά ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ & Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έργα της: «Διαπολιτισμική Συμβουλευτική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», εκδόσεις Παπαηλιού. Παραμύθια: «Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία!», «Ο παππούς και η γιαγιά θέλουνε μια αγκαλιά», εκδόσεις Υδροπλάνο. Διηγήματα: «Απόδραση των Χριστουγέννων», μέρος του συλλογικού έργου «Επιβάτες των Χριστουγέννων», «Μια φορά κι έναν καιρό ήρθε Πάσχα με κορωνοϊό», μέρος του συλλογικού e-book, «Μέρες γιορτής σε καραντίνα», εκδόσεις Υδροπλάνο.

Πιστεύει πως «η ζωή, όχι μόνο των παιδιών αλλά και η δικιά μας, είναι γεμάτη ιστορίες και εικόνες σαν αυτές των παραμυθιών, που ζωντανεύουν, κι άλλοτε είναι πιο ξέθωρες ενώ άλλοτε ζωηρεύουν, ανάλογα με τα βιώματα και τα συναισθήματά μας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop