Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Δύο κρίσιμες συνεδριάσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ05.06.2018 | 4:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πολλά θα κριθούν αύριο Πέμπτη στις δύο συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Euroworking Group και το Washington Group για το χρέος.

Οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του Euroworking Group θα προετοιμάσουν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Στο μικροσκόπιο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι αναλύσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης, τα νέα στοιχεία για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3% το πρώτο τρίμηνο καθώς και οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών προς του ιδιώτες.

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ανάπτυξη της τάξης του 2,3% για το α’ τρίμηνο του 2018. Τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ανέμενε το ΔΝΤ, προκειμένου να διαμορφώσει τις τελικές του εκτιμήσεις.

Όσον αφορά στην πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά μόλις 132 εκατ. ευρώ μέσα στον Απρίλιο με αποτέλεσμα να ανέρχονται στα 2,617 δισ. ευρώ από 2,749 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Η Κομισιόν θα εξετάσει αν μπορεί η Ελλάδα να λάβει το 1 δισ. ευρώ της υποδόσης που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση.

Η συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη και αν κριθούν επαρκή τα στοιχεία, θα συνεδριάσει την Παρασκευή το αρμόδιο όργανο του ESM για την εκταμίευση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ