Κυριακή 18.04.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δύο Νομούς καλύπτει και πάλι η Παιδιατρική του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ27.08.2019 | 3:09 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οριακά για ακόμη μια φορά κινείται η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, μιας και η αντίστοιχη κλινική του γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας δεν εφημερεύει. Με μια ακόμη απόφαση, το Νοσοκομείο του όμορου νομού, κλείνει στην ουσία την Παιδιατρική Κλινική, παύει την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και καλύπτει μόνο την πρωινή λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος των τακτικών ιατρείων.

Αυτό για ακόμη μια φορά σημαίνει ότι όλα τα επείγοντα περιστατικά καθώς και όσα χρειάζονται νοσηλεία, διακομίζονται στα Τρίκαλα με την Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου του νομού, να λειτουργεί με τον ίδιο αριθμό γιατρών με αυτό της Καρδίτσας.

Λογικό λοιπόν να προκύπτουν ερωτήματα, μιας και μέχρι σήμερα, ουκ ολίγες φορές έχουν μετακινηθεί παιδίατροι από τα Τρίκαλα να καλύψουν εφημερίες του Νοσοκομείου Καρδίτσας καλύπτοντας παράλληλα και τις τοπικές εφημερίες των Τρικάλων. Η επικινδυνότητα δε, σε ότι αφορά στην καθυστέρηση αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών λόγω της αναγκαίας διακομιδής σε άλλη περιοχή είναι μεγάλη και απαράδεκτο ότι υπόκεινται σε αυτή παιδιά.

Για το θέμα έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση- καταγγελία ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, ωστόσο αναμένονται περαιτέρω αντιδράσεις, δεδομένου ότι οι συνθήκες που επικρατούν με την παιδιατρική κλινική του ΓΝ Καρδίτσας τα τελευταία χρόνια προκαλούν έντονη ανησυχία στην ιατρική κοινότητα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop