Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δύο τραυματίες από έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο Κολωνάκι

ΕΛΛΑΔΑ27.12.2018 | 4:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελείτο από μικρά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κουτί στην οδό Σκουφά 34 στα σκαλιά της εκκλησίας. Νεωκόρος που είδε το κουτί στην περίμετρο της εκκλησίας το θεώρησε ύποπτο, καθώς εξείχαν καλώδια, και κάλεσε στην αστυνομία. Μάλιστα μετακίνησε το κουτί από τα σκαλιά της εκκλησίας στην πλαϊνή πλευρά του ναού.

Το κέντρο της ΓΑΔΑ έδωσε άμεσα εντολή σε αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» του Συντάγματος να μεταβούν στο σημείο και να ελέγξουν το αντικείμενο, ωστόσο, τελικά έσπευσε στην περιοχή περιπολικό από το τμήμα Εξαρχείων που βρισκόταν κοντά. Ένας από τους αστυνομικούς πήρε στα χέρια του το κουτί για να το επεξεργαστεί και εκείνη τη στιγμή εξερράγη τραυματίζοντάς τον στα χέρια και το πρόσωπο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν θολή και η όρασή του ενώ διαλύθηκε ακόμη και το αλεξίσφαιρο που φορούσε. Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό είχε κανονικά τις αισθήσεις του και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο νεωκόρος. Ο αστυνομικός έχει διακομιστεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ ο νεωκόρος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η περιοχή αποκλείστηκε για ώρα ενώ σημειώνεται ότι δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. Ιερέας της εκκλησίας είπε ότι σήμερα ανήμερα του Αγίου Στεφάνου θα γινόταν λειτουργία στο ναό.

Το μεγάλο ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί οι δράστες δεν τηλεφώνησαν σε κάποιο μέσο ενημέρωσης – όπως συνηθίζεται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις – λίγη ώρα πριν την έκρηξη προκειμένου να ενημερώσουν ώστε να απομακρυνθεί ο κόσμος και να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός όπως και τελικά έγινε. Άλλωστε στις 7:30 το πρωί, δηλαδή 20 λεπτά μετά την έκρηξη ήταν προγραμματισμένη θεία λειτουργία στον ιερό ναό λόγω της εορτής του Αγίου Στεφάνου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης