Τρίτη 25.01.2022 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Δυσεύρετα τα οικογενειακά διαμερίσματα

ΤΟΠΙΚΑ25.09.2019 | 2:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει οι νέες συνθήκες που επικρατούν σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, στο θέμα της ενοικίασης ακινήτων στην περιοχή των Τρικάλων και δη στο κέντρο της πόλης. Όπως διαπιστώνεται, είναι δύσκολο εως ακατόρθωτο πολλές φορές να βρεθεί σπίτι ιδανικό για οικογένεια στο κέντρο των Τρικάλων. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι κατά την κρίση δεν κατασκευάζονται νέες οικοδομές, οπότε δεν υπάρχουν και σύγχρονα οικογενειακά διαμερίσματα για να καλυφθούν οι ανάγκες των ενοικιαστών με οικογένεια, οι οποίοι αναζητούν συνήθως τριάρια και τεσσάρια.

Από την άλλη, η ίδια οικονομική κατάσταση, δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε ανακαίνιση των παλαιότερων διαμερισμάτων και στην ενεργειακή τους αναβάθμιση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διαμερίσματα που όμως δεν διαθέτουν φυσικό αέριο. Για έναν ενοικιαστή αυτό σημαίνει στην ουσία ότι το διαμέρισμα δεν έχει θέρμανση. Άρα, μια οικογένεια πιθανότατα να χρειαστεί και κάμποσο παραπάνω από τρίμηνο για να βρει σπίτι.

Η αυξημένη ζήτηση και η μειωμένη προσφορά έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων . Μέσα σε ένα χρόνο, η αύξηση των ενοικίων κυμάνθηκε από 15-30% ανά περίπτωση κάτι που επίσης καθιστά αδύνατη την ενοικίαση ενός σπιτιού.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020