Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

e-τιμολόγια για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ14.05.2018 | 12:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τελευταία χρονιά «φορολογικής ασυλίας» για 1.200.000 επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «μπλοκάκια» που τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας (απλογραφικά), αφού μόνο για εφέτος θα μπορούν στη φορολογική δήλωσή τους και στο έντυπο Ε3 να μην καταγράψουν αναλυτικά τις διάφορες δαπάνες που μειώνουν τα φορολογητέα έσοδά τους.

Από τις επόμενες φορολογικές δηλώσεις όχι μόνο θα πρέπει να εμφανίζουν αναλυτικά στοιχεία για μια σειρά από συνήθεις καθημερινές δαπάνες, αλλά το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί και ένα βήμα παραπέρα, να υποχρεώνει μια σειρά από επαγγελματίες και επιχειρήσεις να συναλλάσσονται σε πρώτη φάση προαιρετικά και σε επόμενη υποχρεωτικά μόνο με ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ είχε αποφασιστεί για τα εισοδήματα του 2017 (φορολογικές δηλώσεις 2018) να καταγραφούν στο ανανεωμένο Ε3 αναλυτικά μια σειρά από δαπάνες, τελικά ειδικά για εφέτος δεν θα συμβεί. Οχι όμως ότι οι επαγγελματίες δεν πρέπει να έχουν τα νόμιμα παραστατικά κατά περίπτωση.

Στις εν λόγω δαπάνες περιλαμβάνονται λογαριασμοί ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, βενζίνες για τις μετακινήσεις τους ως επαγγελματιών, συντήρηση – σέρβις και ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων, διόδια, επαγγελματικά ταξίδια, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες που αφορούν την προβολή και τη διαφήμιση του επιτηδευματία, κόστη για παρακολούθηση σεμιναρίων και ενημερωτικών ημερίδων, έξοδα που αφορούν γραφική ύλη, το ενοίκιο που καταβάλλει για την επαγγελματική του στέγη, έξοδα φιλοξενίας, γεύματα επαγγελματικά κ.τ.λ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης