Τετάρτη 25.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

e-trikala: Θετικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα SMARTA 2

ΤΟΠΙΚΑ20.05.2021 | 5:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση εργασίας για την ανασκόπηση του έργου SMARTA 2 που υλοποιεί η e-trikala ΑΕ διοργανώθηκε στις 18 Μαΐου 2021 στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Gisemi HUB. Το έργο αφορά σε υπηρεσίες βιώσιμης κινητικότητας που προσφέρει, καθώς μέσα από το πρόγραμμα οι πολίτες των Τρικάλων έχουν πρόσβαση σε μία δωρεάν on line εφαρμογή, που φιλοδοξεί να κάνει πιο εύκολη τη μετακίνηση από τα χωριά των Τρικάλων στο κέντρο της πόλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων, η σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά, καθώς και εκπρόσωποι του Αστικού  και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων και των ραδιοταξί.

Η οn line εφαρμογή SMARTA 2 δοκιμάστηκε από κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων και της Μεγάρχης, που επιθυμούσαν να μετακινηθούν από και προς το κέντρο των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, η on-line πλατφόρμα  παρέχει τα ακόλουθα:

-Πληροφόρηση τύπου real-time σχετικά με την εκτιμώμενη ώρα άφιξης αστικού λεωφορείου σε συγκεκριμένη στάση

-Μία on-demand υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει την αποστολή αιτήματος για λεωφορείο

– Δημιουργία εφαρμογής για carpooling στη Μεγάρχη και τα Μεγάλα Καλύβια  και πληροφόρηση σχετικά με τις διαθέσιμες κατά περίπτωση επιλογές

– Μία εφαρμογή on-line κρατήσεων για τις υφιστάμενες υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται ήδη από το Δήμο Τρικκαίων μέσω του Info Point στην Κεντρική Πλατεία

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από το έργο, ενώ ακολούθησε συζήτηση για το μέλλον της υπηρεσίας SMARTA 2 μετά και τη λήξη του έργου.

Ένα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση, αφορά σε μία νέα υπηρεσία που σύντομα θα δημιουργηθεί και θα προστεθεί στην εφαρμογή SMARTA 2. Η υπηρεσία αυτή θα ονομάζεται «βρες το ταξί στη περιοχή σου». Μέσα από αυτή την νέα υπηρεσία, στην ουσία θα ψηφιοποιηθεί η υπάρχουσα υπηρεσία των ραδιοταξί κάνοντας ακόμη πιο εύκολη τη πρόσβαση και επιτρέποντας τον πολίτη να σχεδιάσει εκ των προτέρων τη μετακίνησή του στην πόλη, συνδυάζοντας επιμέρους υπηρεσίες βιώσιμης μετακίνησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης