Παρασκευή 28.01.2022 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Αιχμηρή απάντηση Παπαστεργίου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ30.04.2020 | 10:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Απάντηση στις αιχμές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για καθυστέρηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων έδωσε μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως τόνισε «οφείλω να αναγνωρίσω στον Κώστα Αγοραστό πόσο παλεύει για τη Θεσσαλία. Όμως χθες διέπραξε δυο θεσμικά ατοπήματα. Δεν είναι σοβαρό, πρέπον και αρμόζον για έναν Περιφερειάρχη να σχολιάζει υπηρεσίες Δήμων. Δεν είναι δίκαιο για την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να θεωρεί ότι δεν δουλεύει η υπηρεσία, γιατί θα μπορούσα κι εγώ εύκολα να πω το ίδιο για τη δική του διαχειριστική αρχή.

Το δεύτερο ατόπημα είναι ότι δεν του φταίνε οι Δήμοι του… αγαπημένου μου Κώστα για το ΕΣΠΑ. Έχει πολύ καλά στελέχη στη διαχειριστική αρχή, κάπου αλλού τότε κολλάει το θέμα. Ας καθίσει λοιπόν, με όσο χρόνο έχει όταν δεν… μοιράζει το Άγιο Φως στη Θεσσαλία, να δει τι πρόβλημα υπάρχει και το ΕΣΠΑ δεν πάει τόσο καλά στη Θεσσαλία. Θα θέσω το θέμα και στην ΠΕΔ Θεσσαλίας και στην ΚΕΔΕ, ώστε να σταματήσει η σπέκουλα από συγκεκριμένους Περιφερειάρχες ότι φταίνε οι Δήμοι.

Από τα 15 έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης όλα κατατεθήκαν κανονικά, και η παράταση ζητήθηκε μόνο για την κεντρική πλατεία. Το έργο της κεντρικής πλατείας δεν έχει εκπονηθεί από την τεχνική υπηρεσία, αλλά από αρχιτεκτονικό γραφείο. Δυστυχώς καθυστέρησε το γραφείο στην υποβολή, και το Φεβρουάριο και μας είπε ότι θέλει ένα μήνα παράταση».

Και ανταπάντηση από Κ. Αγοραστό

«Είναι κρίμα ο Δημήτρης Παπαστεργίου να κάνει δημόσιες δηλώσεις και να προσβάλλει σε προσωπικό επίπεδο. Δεν τιμά τον ίδιο ούτε σαν δήμαρχο, ούτε σαν πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Πολιτικά μπορούμε να διαφωνήσουμε για πολλά ζητήματα, μπορεί να διαφωνήσουμε και για τα πάντα, αλλά είναι σημαντικό να δείχνουμε σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός. Για πρώτη φορά η αλήθεια χαρακτηρίζεται πρόβλημα συμπεριφοράς. Εγώ δεν μπαίνω σ’ αυτή τη λογική, θα εξακολουθήσω να συζητάω με τους πάντες σε θεσμικό επίπεδο και κυρίως να λειτουργώ ως περιφερειάρχης όλων των Θεσσαλών, όπως σταθερά κάνω εδώ και 10 χρόνια». Αυτή ήταν η γραπτή δήλωση του Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στα όσα απάντησε στον ίδιο μέσω της Λέσχης ο Δ. Παπαστεργίου. Και η κόντρα συνεχίζεται…

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020