Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Έχουμε ακόμη σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε λέει ο Ν. Καραμούζης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ12.06.2018 | 5:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Οι συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο βελτιώνονται, η πρόοδος που συντελείται προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην κανονικότητα είναι αξιοσημείωτη, αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε και πρωτοβουλίες να αναλάβουμε, πριν αποκαταστήσουμε πλήρως την ικανότητά μας να χρηματοδοτούμε απρόσκοπτα την πελατεία και την οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης.

Κλείνοντας τις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΕΤ, ο κ. Καραμούζης με αφορμή και τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΤ ανέφερε πως «κατά ευτυχή συγκυρία πραγματοποιήσαμε τη φετινή επετειακή μας Γενική Συνέλευση, με παρόντα όλα τα μέλη μας, σε συνθήκες που δικαιολογούν μία συγκρατημένη αισιοδοξία τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για τον τραπεζικό κλάδο, που ανταπεξήλθε και πάλι με επιτυχία στα stress tests του 2018».

«Ο απολογισμός μας για το έτος 2017 είχε θετικό πρόσημο και ευχόμαστε να αποτελέσει την απαρχή μίας περιόδου ουσιαστικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που κληροδότησε η κρίση και η μακρά περίοδος ύφεσης και κοινωνικού κόστους, την οποία όλοι βιώσαμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ότι σημαντικά ζητήματα παραμένουν το υπερβολικό ύψος των NPEs (μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα), η βραδεία επιστροφή καταθέσεων και η περιορισμένη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, οι επιπτώσεις των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό χώρο με αιχμή την ψηφιοποίηση, το νέο απαιτητικό, ρυθμιστικό/εποπτικό πλαίσιο, η ένταση του ανταγωνισμού καθώς και η στασιμότητα των εργασιών που δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό.

Η περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνθηκών θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω προσκλήσεων και ο τραπεζικός τομέας είναι ώριμος, έτοιμος και αποφασισμένος να συμβάλλει με τις πρωτοβουλίες του στην επιτάχυνση εξόδου της χώρας από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα και ανάπτυξη, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.

Η γενική συνέλευση της ΕΕΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυσή της, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με παρόντα όλα τα μέλη της, αλλά και τις διοικήσεις της ΤτΕ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, των προέδρων του ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, πρώην προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των τραπεζών καθώς επίσης και πληθώρα εκπροσώπων και στελεχών από το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, και ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Νικόλαος Καραμούζης, έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό του θετικού έργου της Ένωσης το 2017 και ευχαρίστησε όλα τα μέλη και το προσωπικό της για τη σημαντική συμβολή τους στην αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕΤ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης