Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ευχαριστίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ12.11.2019 | 5:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων του IHRA, που έγιναν στα Τρίκαλα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων για την έμπρακτη συμπαράσταση στη δημιουργία του Μνημείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ για τη στήριξη του στο στήσιμο του Μνημείου , αλλά και την πλήρη συμμετοχή του στην έναρξη, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης της Συναγωγής Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος με δική του πρωτοβουλία επέτυχε την χρηματοδότηση (κατά το μεγαλύτερο μέρος) από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας,  ως αποζημίωση των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Τρικαλινών Εβραίων.

Ευχαριστούμε επίσης όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος καθώς και όλους τους Εβραίους της Ελλάδος που ενίσχυσαν οικονομικά και βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης της Συναγωγής  των Τρικάλων.

Το Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης