Κυριακή 01.08.2021 | Εορτάζουν: Ελέσα, Ελέσσα, Εύκλεος, Ευκλεή, Ευκλέα, Μάρκελος, Σολομονή

ΕΦΚΑ: Ουδέν νεότερο για το ελεγκτικό κέντρο στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ21.08.2018 | 11:10 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ένας χρόνος περίπου έχει περάσει από την ανακοίνωση της λειτουργίας των ΠΕΚΑ σε 11 περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλίας όπου θα λειτουργούσε δομή στα Τρίκαλα. Από τότε μέχρι σήμερα, η σύσταση της υπηρεσίας παραμένει ανενεργή, ενώ σε άλλες περιφέρειες φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων δεδομένων σε ότι αφορά τους ελέγχους με πρόθεση τη μείωση της ανασφάλιστης εργασίας.

Το νέο ελεγκτικό κέντρο αποτελεί την αρχή της οργανωτικής συγκρότησης του ελεγκτικού μηχανισμού ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του, «η υλοποίηση του έργου σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας».

Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή ελάχιστα κέντρα λειτουργούν. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουν υπηρεσιακοί  παράγοντες, στο σχεδιασμό φαίνεται ότι τα Τρίκαλα θα είναι ένα από τα επόμενα κέντρα που θα ενεργοποιούνται σταδιακά.

Ακόμη ωστόσο δεν έχει βγει καν η προκήρυξη που να αφορά το προσωπικό που θα τα στελεχώσουν, τα οποία βέβαια θα προκύψουν με απόσπαση από άλλες υπηρεσίες.

Κατά τα άλλα βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και το νέο οργανόγραμμα του ασφαλιστικού φορέα, που επίσης αναζητείται μέσα στις «δαιδαλώδεις» μεταρρυθμίσεις  στο ασφαλιστικό σύστημα από πλευράς της κυβέρνησης, και που δεν αναμένεται σύντομα τουλάχιστον, να κατασταλάξει, μιας και ακόμη και το ΣτΕ φαίνεται να αντιμετωπίζει με δυσπιστία τη συνένωση των ταμείων ανεξαιρέτως από την εργασιακή ταυτότητα των ασφαλισμένων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop