Σάββατο 24.10.2020 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Ευτυχώς που υπάρχει και το ΡΙΚ…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.05.2019 | 7:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τελικά υπάρχει τηλεοπτικός χώρος για ουσιαστική συζήτηση για την Ευρώπη σ’ αυτές τις εκλογές. Μη… γελιέστε. Όχι στα δικά μας κανάλια στα οποία οι κάθε λογής υποψήφιοι και μη, που παρελαύνουν μιλούν για όλα τα υπόλοιπα εκτός για την Ευρώπη, αλλά στο ΡΙΚ της Κύπρου!

Τυχαία χθες έπεσα σε τηλεοπτική  συζήτηση στο ΡΙΚ που είναι σαν τη δική μας ΕΡΤ αλλά στα… καλά της,  στην οποία μετείχαν ένας εκπρόσωπος από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ένας από το ΑΚΕΛ και την  Ελένη Θεοχάρους. Είναι η Κύπρια ευρωβουλευτής που πήγε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες και κηρύχθηκε «persona non grata».

Σ’ αυτή την εκπομπή οι καλεσμένοι είπαν τα δικά τους. Μίλησαν για την εγχώρια πολιτική σκηνή και το εθνικό θέμα της Κύπρου που είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή περίπου του 40% του εδάφους της κυρίαρχης χώρας από την Τουρκία.  Τα είπαν αυτά αλλά τοποθετήθηκαν και για την Ευρώπη ο καθένας  βέβαια από την πολιτική του τοποθέτηση.

Για τους νέους συσχετισμούς που αναμένεται να διαμορφωθούν στη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου με την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών και ξενοφοβικών κομμάτων αλλά και για ζητήματα ακόμη βαθύτερα όπως, η επικείμενη μαζική εισαγωγή της ρομποτικής της τεχνικής νοημοσύνης στις σύγχρονες οικονομίες. Μαζί με τους «αλγορίθμους», τα BigData και το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων»! Δηλαδή αυτό που ονομάζουμε Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.

Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στις κοινωνίες και τις εκατομμύρια θέσεις εργασίας που αναμένεται να χαθούν στην Ευρώπη διευρύνοντας περαιτέρω τη λαϊκή δυσαρέσκεια.  Δηλαδή, όλα αυτά που τα έχουμε… λύσει εμείς και ασχολούμαστε εμμονικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων  οι οποίες εργαλειοποιούνται όχι μόνο για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά να διευρύνουν την υπάρχουσα αποχαύνωση.

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop