Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Ευτυχώς υπάρχουν ιερείς όπως ο παπά Στέργιος

ΤΟΠΙΚΑ09.11.2018 | 2:03 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ευτυχώς υπάρχει και η Εκκλησία και μας κράτησε όρθιους αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Για να ακριβολογούμε ευτυχώς υπάρχουν ιερείς και ενορίτες με  αγάπη για τον συνάνθρωπο και διάθεση για προσφορά που προσφέρουν ανιδιοτελώς σπουδαίο κοινωνικό έργο. Από ένα ζεστό πιάτο φαγητό μέχρι τα απαραίτητα για τη στοιχειώδη διαβίωση εκατοντάδων συμπολιτών μας. Μπορεί οι περισσότεροι να μην το ξέρουμε αλλά υπάρχουν ενορίες και ιερείς  της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο.  Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα ο παπά Στέργιος (πλέον πρωτοπρεσβύτερος Εφραίμ) Γιαννακός ο οποίος τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να προσφέρει για να προσφέρει στο συνάνθρωπό μας. Πότε με ένα καλό λόγο στο στόμα. Πότε με μια κουβέντα παρηγοριάς. Πάντα όμως με ένα πλατύ χαμόγελο στο στόμα προσφέρει ΑΓΑΠΗ στους συνανθρώπους του. Ευτυχώς η κοινωνία μας είναι μικρή οπότε το ήθος και το έργο του είναι γνωστά και λειτουργούν υποστηρικτικά στο έργο του. Είτε από συμπολίτες που έχουν τη δυνατότητα και προσφέρουν υλικά αγαθά για να υποστηριχθούν οικονομικά αδύναμες οικογένειες, είτε από εθελοντές (όπως οι εθελόντριες στη φωτογραφία) που προσφέρουν ανιδιοτελώς  εργασία για να ετοιμαστούν εκατοντάδες γεύματα για τους απόρους της πόλης μας.

Δεν γράφουμε αυτές τις γραμμές για να πλέξουμε το εγκώμιο του παπά Στέργιου. Καθότι σεμνός είναι βέβαιο ότι δεν θα του αρέσουν. Τις γράψαμε ως αντιδιαστολή στη συζήτηση που εξελίσσεται αυτές τις μέρες για το πόσα  λεφτά και από πού θα τα  παίρνουν οι ιερείς. Δυστυχώς, αυτή η συζήτηση, ειδικά όταν γίνεται δημόσια όταν ο λαός πένεται, προσβάλει το έργο ιερέων όπως ο παπά Στέργιος. Προσβάλει την ίδια την Εκκλησία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης