Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

«Έφυγε» από τη ζωή η Μαρία Ζιάγκα

ΤΟΠΙΚΑ01.01.2020 | 10:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Έφυγε» ανήμερα της Πρωτοχρονιας από τη ζωή η Μαρία Ζιάγκα μετά από μία γενναία αλλά άνιση μάχη με την επάρατο.

Η Μαρία Ζιάγκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Κόρη του τραπεζικού Νικόλαου και της Ιωάννας Κουτμάνη. Ο πατέρας της κατάγονταν από τη Σούρπη του Νομού Μαγνησίας ενώ η μητέρα της ήταν Πολωνικής καταγωγής. Είχε δύο αδέρφια. Μετά τις σπουδές της στο Παρίσι εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και δη, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπου διακρίθηκε για την εργατικότητα, το ήθος και τη συνέπειά της. Το 1980 παντρεύτηκε τον Γιάννη Ζιάγκα με τον οποίο απέκτησε δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Νίκο. Από τον δε, Δημήτρη και τη σύζυγό του Νουρίτ, πρόσφατα απέκτησε και ένα εγγονό, τον Γιάννη.
Η Μαρία Ζιάγκα στήριξε τον σύζυγό της στην πολιτική του καριέρα πάντα με σεμνότητα και διακριτικότητα. Ήταν ενεργό μέλος της Τρικαλινής κοινωνίας στην οποία, μετά το γάμο της, γρήγορα εγκλιματίστηκε δημιουργώντας φιλίες που άντεξαν στο χρόνο. Δοτική και υποστηρικτική ήταν επόμενο να καταστεί ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας και να διακριθεί για το ήθος και την ευπρέπειά της αλλά και να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό της.
Μετά την απόκτησή από την οικογένειά της, της εφημερίδας Η ΕΡΕΥΝΑ, η Μαρία Ζιάγκα ανέλαβε καθήκοντα της προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας τα οποία διατήρησε μέχρι πρότινος διακρινόμενη για τον σεβασμό του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και συμβάλλοντας στη συνέχιση και ανάπτυξη, μιας ιστορικής όχι μόνο για τα Τρίκαλα, αλλά και τον Περιφερειακό Τύπο, εφημερίδας.
Η κηδεία της Μαρίας Ζιάγκα θα τελεστεί την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Νικολάου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ