Κυριακή 29.01.2023 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Εγκαίνια έκθεσης στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12.07.2021 | 5:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η οποία θα υλοποιηθεί με κοινή παρουσίαση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνδέεται με το ευρύτερο αφιέρωμα του Διαχρονικού Μουσείου στην Επανάσταση του ’21, με τίτλο «Η Επιστροφή των Μουσών».

H έκθεση θα εγκαινιασθεί σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου, ώρα 20.00, παρουσία του Μορφωτικού Ακόλουθου της Γαλλικής Πρεσβείας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, κ. Patrick Comoy. Πρόκειται για την αποτύπωση της Επανάστασης από τη σκοπιά της Γαλλίας. Η έκθεση αυτή ανατρέχει στο αρχείο εφημερίδων και περιοδικών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, σε συνδυασμό με έργα τέχνης και διαφημίσεις της εποχής. Για την παρουσίαση της Λάρισας, επιλέχθηκαν αποσπάσματα που φωτίζουν τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, στον οποίο ο ρόλος των Θεσσαλών λογίων ήταν, ως γνωστόν, καθοριστικός, και παράλληλα οι επιδράσεις της Γαλλικής πνευματικής δημιουργίας, που βρέθηκαν στην πρωτοπορία εκείνη την περίοδο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ