Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Mε συμμετοχή της τρικαλινής εικαστικού Ίρις Μπουρνάζου

Εγκαίνια έκθεσης σύγχρονης τέχνης στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ30.01.2023 | 6:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Σάββατο, 28/1 παρουσιάστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Κάμπος/Πεδίο: η ενέργεια του κενού» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Διοργανωμένη από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η έκθεση επιχειρεί να δείξει τη σύνδεση ανάμεσα στην έννοια του κάμπου της βυζαντινής εικονογραφίας και του πεδίου όπως ορίζεται στην μοντέρνα τέχνη.

Το θεωρητικό υπόβαθρο και η σύνδεση των εννοιών όπως έχει αναπτυχθεί από καλλιτέχνες σε περασμένες δεκαετίες, εξηγήθηκε στο κοινό κι από τον καθηγητή – της Σχολής Καλών Τεχνών– Γιάννη Ζιώγα, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας.

Στην έκθεση, η οποία είναι ανοικτή προς το κοινό μέχρι τις 12 Μαρτίου, ο επισκέπτης μπορεί να δει ποίκιλα έργα από δεκαέξι καλλιτέχνες. Από το Superposition της COM.ODD.OR. που συνδυάζει χαρακτικά με ψηφιακές προβολές, στο έργο του ίδιου του καθηγητή Γιάννη Ζιώγα, 39 Σκάλες. Όπου εύθραυστες σκάλες φτιαγμένες από κλωστές, φτάνουν από το πάτωμα ως την κορυφή του χώρου, στο Rest Area της Σύνθιας Γεροθανασίου, όπου συναντάμε το χρυσό του βυζαντινού κάμπου σε μεγαλειώδη διάσταση με την λέξη ΕΛΠΙΔΑ, αποτυπωμένη αχνά μέχρι το έργο πλείστων ερμηνειών της Τρικαλινής Ίρις Μπουρνάζου, Void. Η μόνη αμιγής προβολή βίντεο της έκθεσης παρουσιάζεται μέσα από κύματα, ροές γαλάζιας ενέργειας σε μαύρο φόντο.

Αξίζει μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για να την ανακαλύψετε, ένα σπάνιο βίωμα εμπλουτισμού του ψυχικού και βιωματικού μας κόσμου, μία ευκαιρία για διερώτηση πάνω στην ύπαρξη όπως μόνο η ανώτερη τέχνη μπορεί να προκαλέσει.

Επιμέλεια έκθεσης:

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών: Γιάννης Ζιώγας, Σύνθια Γεροθανασίου

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Αναστασία Καραδημητρίου

Συμμετέχοντες/συμμετέχουσες:

Άγγελος Αντωνόπουλος, Εοζέν Αγκοπιάν, Εβίτα Βουδούρη, Σύνθια Γεροθανασίου,

Γιάννης Ζιώγας, Θοδωρής Ζυρπιάδης, Σοφία Κυριακού, Ίρις Μπουρνάζου, Μάρκος

Ντέμκας, Στελιος Ντεξής/Μυρτώ Βουνάτσου, Αλεξία Ξαφοπούλου, COM.ODD.OR

(Σόφυ Παπαδοπούλου), Νάνσυ Παπαδοπούλου, Ράνια Σχορετσανίτη, Γιάννης Χρηστάκος.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Πτέρυγα Περιοδικών Εκθέσεων «Κ. Κρόκος»

Διάρκεια: 28 Ιανουαρίου έως 12 Μαρτίου, 2023

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης (ώρες λειτουργίας Μουσείου): Δεύτερα έως Κυριακή:

08:30 – 15:30

www.mbp.gr

 

Σ. Αρταβάνης

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης