Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εγκαίνια σήμερα για τον Ε65

ΤΟΠΙΚΑ23.04.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σήμερα το πρωί, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνουν τα εγκαίνια του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, στο τμήμα από την Λαμία έως τον κόμβο Καλαμπάκας. Πρόκειται για τα 135,4 χλμ. από τα συνολικά 181,5 χλμ. του Ε65, ο οποίος μόλις ολοκληρωθούν τα έργα θα συνδέεται με την Εγνατία Οδό.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10 το πρωί στο 26ο χλμ Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)- Σήραγγα Περιοχή Όθρυος. Στην τελετή θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα έχει παραδοθεί από το 2020 ένα τμήμα 14,2 χιλιομέτρων από τον κόμβο της Ανθήλης πριν την Λαμία (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) μέχρι τον κόμβο Καρπενησίου και τώρα παραδίδονται επιπλέον 18,2 χιλιόμετρα μέχρι την περιοχή της Ξυνιάδας όπου ο νέος δρόμος θα “κουμπώσει” με το υφιστάμενο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Στα Τρίκαλα θα παραδοθεί ένα νέο τμήμα 24,7 χιλιομέτρων που θα συνδέσει τον Ε65 με το μεγάλο τουριστικό και θρησκευτικό προορισμό της Καλαμπάκας.

Στο Μουζάκι

Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα και στο Κινηματοθέατρο του Μουζακίου, όπου αναμένεται να μιλήσει στις 12 το μεσημέρι. Συνεπώς, μετά την τελετή των εγκαινίων του νοτίου τμήματος του Ε65 που θα γίνει στο ύψος της Ξυνιάδας, θα έρθει στην περιοχή μας προκειμένου να αναφερθεί στα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμματίζονται στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση θα γίνει παρουσίαση με θέμα «Αποκατάσταση ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel & Elias σε σιδηροδρομικές, οδικές & σχολικές υποδομές».

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο ΕΡΤnews για όλα τα εν εξελίξει μεγάλα έργα που «θα στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες», τονίζοντας ότι χωρίς το απαραίτητο εργατικό δυναμικό είναι δύσκολο το εγχείρημα. «Η κορδέλα θα κοπεί λίγο πριν από το εντυπωσιακό τούνελ των τριών χιλιομέτρων πριν από την Ξυνιάδα» και οι εκδρομείς του Πάσχα θα μεταβούν από το νέο δρόμο στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στη λίμνη Πλαστήρα, στα ορεινά του Μουζακίου, της Αργιθέας, στα ορεινά της Καλαμπάκας, σε μέρη δηλαδή που δοκιμάστηκαν από τον «Ντάνιελ», όπως είπε ο κ. Ταχιάος. Το κομμάτι Καλαμπάκα – Εγνατία θα παραδοθεί στο τέλος του 2025.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε οδικά έργα της τάξης των 900 εκατομμυρίων για την πληγείσα Θεσσαλία, ενώ μίλησε και για δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι σιδηροδρομικών έργων 470 εκατομμυρίων για την ανάταξη της γραμμής μεταξύ Δομοκού και Λάρισας και τους κάθετους άξονες Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης