Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό παρουσία Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.10.2022 | 6:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα έργο αστικής ανάπλασης χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας.

«Διαπιστώνω με χαρά ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Οι αλλαγές δίπλα μας είναι εμφανείς» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή θα δώσει νέα ώθηση στην πρόοδο του έργου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γνωστό σύνθημα για τις μπουλτόνζες του ελληνικού, το οποίο όπως είπε, έχει ακουστεί πολλές φορές, ακόμα και από αντιπάλους του έργου για να κρύψει καθυστερήσεις.

«Σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε. Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό ισχύει «το είπαμε και το κάναμε»» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «το εμβληματικό αυτό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε, λύνοντας με τόλμη προβλήματα που κληρονομήσαμε, ανατρέποντας παραχωρημένες νοοτροπίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη δρομολόγηση του έργου τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Πολιτισμού αλλά και τη διοίκηση και τα στελέχη της εταρείας.

«Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά. Όραμα που γεννήθηκε πριν μετεγκατασταθεί το αεροδρόμιο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώροντας ότι η πρώτη συζήτηση στη Βουλή έγινε το 2007 και το έργο άναψε για τα καλά το 2014 με κυβέρνηση πάλι της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Έκτοτε, πρόσθεσε, μεσολάβησαν πολλές αναβολές. Ακούστηκαν τα πάντα, από τη διατήρηση των κουφαριών μέχρι και τη μετατροπή του χώρου σε κοινωνικό λαχανόκηπο.

Αν και η προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 αποδέχτηκε το έργο, εντούτοις καθυστέρησε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έπρεπε να έρθει το 2019 για να ξεκινήσει το έργο. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι και θα συνεχίσει να κυλάει ορμητικά» τόνισε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης