Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Εγκαινιάστηκε η στέγη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ21.06.2018 | 6:13 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Οι πόρτες της στέγης του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας άνοιξαν και επίσημα το βράδυ της Τετάρτης σε μέλη και φίλους. Ένα σπίτι που εγκαινιάστηκε επίσημα και πλέον είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τις δράσεις του Συλλόγου, αλλά και να δεχτεί την αγάπη του κόσμου που στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο των γυναικών.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία κόσμου το βράδυ της Τετάρτης με την χαρά της διοίκησης και των μελών να είναι έντονα χαραγμένη στα πρόσωπά τους.

Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας έντονης δραστηριότητας του Συλλόγου επιτέλους αποκτήθηκε ο δικός τους χώρος, το σπίτι του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδονας. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δώρα Οικονομούλα στην διάρκεια των εγκαινίων.

Το σπίτι βρίσκεται επί της οδού Ρήγα Φεραίου 34, ένα παραδοσιακό κτίσμα που αποτέλεσε δωρεάν παραχώρηση της οικογενείας του κ. Αθανασίου Παλιουρα.

Η οικογένεια Αθανασίου και Ράνιας Παλιούρα, αποφάσισαν να παραχωρήσουν το οίκημα στο Σύλλογο, ένα χώρο που όπως είπαν και οι ίδιοι στο χαιρετισμό τους, εύχονται να μετατραπεί σε ένα κοινωνικό και πολιτιστικό κύτταρο, το οποίο θα φιλοξενεί ανθρώπους και δράσεις.

Ευχήθηκαν σύντομα ο χώρος να αποτελέσει ένα αγαπημένο στέκι των γυναικών, καθώς θα λειτουργεί ως πολυχώρος (εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης ,αλλά και ως χώρος παρουσίασης επιστημονικών ημερίδων – ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την γυναίκα).

Οι ίδιοι αναφέρθηκαν στην ιστορία του οικήματος αλλά και στους προγόνους τους που έχτισαν το σπίτι, την εποχή που κάποιοι εξ αυτών έλαβαν το δρόμο της προσφυγιάς από τη Μικρά Ασία.

Τις ευχαριστίες για την προσφορά εξέφρασε η διοίκηση του Συλλόγου, τονίζοντας ότι τέτοιες πράξεις και ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Φαρκαδόνιους.

Οι γυναίκες του Συλλόγου φρόντισαν για την διακόσμηση του χώρου, αφήνοντας φολκλορικά χαρακτηριστικά σε κάθε γωνιά.

Στον χώρο της υποδοχής δημιούργησαν έκθεση από ποικιλία παραδοσιακών αντικειμένων και διακοσμητικών στοιχείων από διάφορες περιόδους, που έχουν ως σκοπό την δημιουργία μιας φιλόξενης και ζεστής ατμόσφαιρας, εφάμιλλης της τοπικής μας παράδοσης και φιλοξενίας. Στο οίκημα υπάρχει και έκθεση από πάνινες χειροποίητες κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας, κατασκευασμένες από τις γυναίκες του Συλλόγου. Παράλληλα οι λοιποί χώροι αλλά και η αυλή του οικήματος αποτελούν ένα άκρως κατάλληλο σημείο για την διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και συναντήσεων των μελών.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και επακολούθησε γλέντι στο χώρο του σπιτιού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης