Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Εγκαινιάστηκε νέα έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο Αχλαδέας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ04.06.2018 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Λαογραφικό Μουσείο της Αχλαδέας λειτουργεί για έκτη χρονιά φέτος , αλλά με διαφορετικές θεματικές ενότητες  κάθε χρόνο. Το Μουσείο  ξεκίνησε με πριν έξι χρόνια με έκθεση φωτογραφίας, ακολούθησε την επόμενη χρονιά έκθεση κεντημάτων, έκθεση παραδοσιακών Υφαντών και τώρα  Παλαιών σχολικών αντικειμένων.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης , παρουσία του ιδιοκτήτη κου Κώστα Σγουραλή.

Το Μουσείο λειτουργεί στο κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και αρκετοί είναι αυτοί  που το επισκέπτονται και εκπλήσσονται με τα εκθέματα.

Το μουσείο φιλοξενεί πληθώρα παραδοσιακών εργαλείων, παλιά σχολικά αντικείμενα και διάφορα Πλεκτά.

Ο κος Σγουραλής στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι για αυτόν ήταν όνειρο ζωής η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου μουσείου στην γενέτειρά του που είναι το χωριό Αχλαδέα στον πρώην Δήμο Χασίων. Ανέφερε ότι το μουσείο δεν είναι μακριά από τις μεγάλες πόλεις και είναι εκατοντάδες αυτοί που το επισκέπτονται. Ενημέρωσε ότι το μουσείο είναι καθημερινά ανοιχτό μέχρι και μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή