Τετάρτη 19.01.2022 | Εορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Έγκριση νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 για το Νηπιαγωγείο Ριζαριού

ΤΟΠΙΚΑ12.09.2019 | 5:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης (το τέταρτο κατά σειρά σε διάρκεια δυο ετών)εγκρίθηκε για το Νηπιαγωγείο Ριζαριού ,κατόπιν αξιολόγησης του, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας ως εθνικής αρχής της χώρας μας  σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση  και του ανοίγει το δρόμο για την υλοποίησή του. Mία νέα επιτυχία που έρχεται να προστεθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις δράσεις του σχολείου!

Το έργο που φέρει τον τίτλο« ICT and robotics in preschool education: A more attractive way for learning!» είναι ένα πρόγραμμα που ενώνει πάνω από 1000 εκπαιδευτικούς και μαθητές από διαφορετικές  χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα  από Σουηδία, Ισπανία, Λιθουανία  Λετονία ,Εσθονία κι  Ελλάδα και τους δίνει την ευκαιρία να αυξήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ,να ανταλλάξουν ιδέες κι απόψεις ,να μοιραστούν νέες μεθόδους διδασκαλίας ,να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και την κουλτούρα άλλων χώρων και μέσα από αυτή τη συνεργασία, να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Συντονιστικό σχολείο της σύμπραξης  είναι το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων ,ενώ το γενικό συντονισμό του όλου προγ/τος  έχει η Δ/ντρια του κ Άννα Μαγκιώση, διαθέτοντας εξαιρετική εμπειρία στη διαχείριση διεθνών συμπράξεων.

Σκοπός του έργου είναι η κατανόηση της σπουδαιότητας της νέας τεχνολογίας  στη ζωή μας ,συμπεριλαμβανομένων του STEAM και της ρομποτικής από τα μικρά παιδιά, μέσω σχετικών επιλεγμένων δραστηριοτήτων από το πρόγραμμα σπουδών της προσχολικής εκπαίδευσης και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους.

Η ψηφιοποίηση αλλάζει την εκπαίδευση. Σήμερα οι μαθητές μαθαίνουν με άλλους τρόπους από εκείνους πριν  από λίγα μόνο χρόνια. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας να δώσουμε στους μαθητές τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την κοινωνία της γνώσης όπου θα ζήσουν.

Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την έκφραση, την επικοινωνία, την εξερεύνηση, τον πειραματισμό και την αναζήτηση στα χέρια των μαθητών της προσχολικής εκπαίδευσης κι όχι μόνο, διότι προσφέρουν μια διαθεματική προσέγγιση σε πολλά διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και επιστήμες, διευκολύνουν την βαθύτερη κατανόησή τους, ενισχύουν την ανάπτυξη της αναλυτικής και συνθετικής σκέψης και βοηθούν στην ολόπλευρη ανάπτυξη κι ομαλή κοινωνικοποίησή τους.

Επενδύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο, λαμβάνοντας ως αφετηρία την προσχολική εκπαίδευση ,το πρώτο σκαλοπάτι της συστηματικής εκπαίδευσης.

Το έργο αυτό αναμένεται να έχει  μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε κάθε ίδρυμα-εταίρο, είναι διάρκειας 2 ετών και χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση. Οι δραστηριότητες του σχεδίου σχεδιάστηκαν προσεκτικά για την επίτευξη των στόχων του έργου και εντάσσονται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Η δημοσίευση του κειμένου  είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγ/τοςκι αποσκοπεί στη γνωστοποίηση και τη  διάδοση του  Erasmus+στο ευρύτερο εκπαιδευτικό κοινό και στην τοπική κοινωνία.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020