Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ17.05.2019 | 6:41 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Εγκρίθηκαν τα χρήματα για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, με τα εμπορικά κέντρα των δύο πόλεων να αλλάζουν όψη.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Τρικκαίων «μια πολύ μεγάλη επένδυση είναι πλέον εγκεκριμένη για τον Δήμο Τρικκαίων. Η πρόταση για το Oepn Mall, που ο Δήμος είχε υποβάλλει με συνδικαιούχο και τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, έχει την υπογραφή της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Οικονομίας για τα Τομεακά Προγράμματα (ΕΤΠΑ και Ταμείο Συνοχής) κ. Ευγενίας Φωτονιάτα. Και η έγκριση αυτή σήμερα, 17 Μαΐου 2019, είναι το τέλος μιας πορείας προετοιμασίας σχεδόν δύο ετών και η αρχή μιας πορείας συνέχισης των απαραίτητων διαδικασιών. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2019 είχε γίνει και ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, με τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους να επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον. Με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου, ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, υποβλήθηκε η πρόταση και εγκρίθηκε η χρηματοδότησή της.

Το συγκεκριμένο έργο πλήρως την εικόνα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, μετατρέποντάς το σε νέο, σύγχρονο και ανοιχτό πεδίο εμπορικής δραστηριότητας. Ολη η περιοχή από τα Δικαστήρια περίπου, μέχρι την αρχή του Βαρουσίου, αποκτά μία, ενιαία «ταυτότητα», είτε ως προς την πρόσοψη των καταστημάτων, είτε ως προς τον τρόπο προσέλκυσης καταναλωτών. Κυρίως, βάζει τα Τρίκαλα και τον εμπορικό της κόσμο στη νέα εποχή.

Μάλιστα, στην αρχική διαβούλευση για Open Mall συμμετείχε ο Δήμος Τρικκαίων. Και είχε παρουσιάσει βασικές ιδέες που ήδη εφάρμοζε σε πιλοτικό στάδιο στο Smart Trikala, για τον τρόπο χρήσης των νέων τεχνολογιών και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στην προώθηση των επιχειρήσεων. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, με διαμορφώσεις, υπήρχε στην πρόσκληση που ίσχυσε για όλη την Ελλάδα.
Τα 1.838.800€ είναι τμήμα των 10.000.000€ που ο Δήμος εξασφαλίζει για το κέντρο της πόλης, με αναπλάσεις, με λύσεις στη λαϊκή, με τις νέες όψεις στις πλατείες.
Το Open Mall, λοιπόν,
– δημιουργεί ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες
– αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ,  οδοφωτισμό, μετατροπή 25ης Μαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κ.α.
– αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού & στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων κ.α.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν και πολιτιστικές παρεμβάσεις, με σημαντικότερη, τη φιλοτέχνηση αγαλμάτων για τους Τσιτσάνη, Βίρβο, Καλδάρα.
Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τα έργα και σε αυτόν τον τομέα, με την ολοκλήρωση των μελετών και τη δημοπράτηση των έργων, ώστε οι έμποροι και οι καταναλωτές να δουν σύντομα τη νέα όψη και τη νέα προοπτική της πόλης».

Εγκρίθηκε  το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» (Open Mall) στην πόλη της Καλαμπάκας

Σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού του Δημάρχου Καλαμπάκας και εκ νέου υποψηφίου κ. Σινάνη αναφέρεται: «Μία ακόμη επιτυχία σημείωσε η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Σινάνη, η οποία προχωρά ακάθεκτη και αλλάζει την εικόνα του εμπορικού κέντρου της πόλης μας.

Σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, ο Δήμος Μετεώρων εξασφαλίζει το ποσό των 1.844.872,07 ευρώ για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην πόλη της Καλαμπάκας.

Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση, που θα τονώσει την τοπική οικονομία, θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης μας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Μία ακόμη απόδειξη, ότι η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Σινάνη, με σωστό σχεδιασμό και υπευθυνότητα, γνωρίζει πώς να διεκδικεί  όλα όσα αξίζουν στους πολίτες του Δήμου Μετεώρων.

Συνεχίζουμε με έργα , στόχους, όραμα, για νίκη από την πρώτη Κυριακή!»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης