Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Από το Δημοτικό Συμβούλιο - Πρόκειται για την «Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης της πόλης των Τρικάλων»

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά για τον διαγωνισμό για τις δύο κεντρικές πλατείες

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2018 | 7:53 πμ

dav

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Κατά πλειοψηφία, επικύρωσε προχθές βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, τα πρακτικά της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων  των πλατειών της πόλης των Τρικάλων. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την «Ανάπλαση  της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης της πόλης των Τρικάλων»,  εγκρίνοντας παράλληλα  την αποδοχή εξαγοράς των προτεινόμενων τριών μελετών, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας.

Ιστοσελίδα

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr/plateies θα λειτουργεί, όπως γίνεται γνωστό,  από την Παρασκευή  29 Ιουνίου 2018 και για μία εβδομάδα (μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018) ειδικός χώρος. Σε αυτόν βρίσκονται οι έξι αυτές μελέτες που ξεχώρισαν, καθώς και όλα τα στοιχεία σχετικά με το πρακτικό του διαγωνισμού.

Σε ειδική, δε φόρμα, ο κάθε πολίτης αποστέλλει ηλεκτρονικώς τις παρατηρήσεις του, τις ιδέες του, τις προτάσεις του επί των συγκεκριμένων μελετών που βραβεύτηκαν από τους αρχιτέκτονες – μέλη της επιτροπής. Ηδη, εξάλλου, έγινε σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συμβούλους της αντιπολίτευσης να προβαίνουν σε παρατηρήσεις.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Τρικκαίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, προχωρά στα επόμενα βήματα, για να εκσυγχρονίσει το κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, θα κληθεί ο νικητής να συζητήσει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων σε σημεία που χρήζουν αλλαγών. Ακολούθως, θα αποφασιστεί ο συγκεκριμένος «δρόμος» για τις δύο πλατείες. Εάν, δηλαδή, ανατεθεί η μελέτη, όπως θα αναφέρεται στους όρους της διακήρυξης ή εάν ακολουθηθεί άλλη διαδικασία.

Να σημειωθεί πώς  ήδη υποβλήθηκε στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η πρόταση για την ένταξη αυτής της ανάπλασης με ποσό προϋπολογιζόμενο ποσό 1.300.000 € για το έργο «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας & Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Ενοποίηση με παρόχθια ζώνη».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης