Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Εγκρίθηκε η αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων στη Θεσσαλία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ19.10.2023 | 5:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Νίκης, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, προσωπικές κρατήσεις) στη Θεσσαλία, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποκτά ισχύ με το εν λόγω σχέδιο νόμου, πράξεις που έχουν διενεργηθεί από 6 Σεπτεμβρίου έως και τη δημοσίευση του νόμου, λογίζονται ως μη γενόμενες και επαναλαμβάνονται μετά την πάροδο της προθεσμίας αναστολής.

Μέχρι 10 Νοεμβρίου αναστέλλονται επίσης οι προθεσμίες άσκησης ένδικων μέσων, βοηθημάτων και αντιρρήσεων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σημειώνεται πως «ναι» στο νομοσχέδιο δήλωσαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη. «Παρών» δήλωσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα προστατεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των πληγέντων στη Θεσσαλία.

Σε σχέση με το χρονικό εύρος της αναστολής αναγκαστικής εκτέλεσης (έως 10 Νοεμβρίου), ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν εξαντλείται στην κύρωση της συγκεκριμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. «Η κυβέρνηση θα λάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία και κάθε απαραίτητο μέτρο για να στηρίξει όσους επλήγησαν», σημείωσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης