Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Εγκρίθηκε η μελέτη για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Ε.Ο Μουργκάνι – Γρεβενά

ΤΟΠΙΚΑ07.07.2018 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα άκρως σημαντικό έργο, που αποτέλεσε αίτημα των τοπικών Αρχών και προσφέρει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις, αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για την βελτίωση του οδικού τμήματος της εθνικής οδού Μουργκανίου Τρικάλων – Γρεβενών.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην υλοποίηση μιας νέας μελέτης που οδηγεί στην βελτίωση του οδικού τμήματος Ε.Ο Μουργκάνι – Γρεβενά, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μελέτη: «Βελτίωση Ε.Ο. Μουργκάνι – Γρεβενά: Τμήμα από κόμβο προς Δεσκάτη έως όρια νομού», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Πρόκειται για τη μελέτη, κύριας αρτηρίας, ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, παράπλευρου δικτύου σε επιλεγμένα τμήματα του έργου όπου κρίνεται απαραίτητο συνολικού μήκους περίπου 11,2 Km και τριών ισόπεδων κυκλικών κόμβων.

Στη σημαντικότητα του έργου στάθηκε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Μίλησε για την αναγκαιότητα του έργου που θα προσφέρει γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση σε όσους χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδό.

«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ολοκληρώνουμε μελέτες και προετοιμάζουμε το έδαφος με σαφές σχέδιο έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε σε προγράμματα χρηματοδότησης έργα χρήσιμα για την κοινωνία. Πρόκειται για ένα δρόμο, την βελτίωση του οποίου, δικαίως η τοπική κοινωνία ζητά εδώ και πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς στην προσπάθεια υλοποίησης των αναγκαίων μελετών για έργα υποδομής, που χρειάζεται η Θεσσαλία», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ