Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σε επιχειρήσεις πλημμυροπαθών περιοχών από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

Ειδικό πρόγραμμα για την κάλυψη απώλειας εισοδήματος

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ14.05.2024 | 5:50 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με πολυμελή αντιπροσωπεία της Κίνησης Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη θεομηνία DANIEL.

Ο Τρικαλινός Υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Κίνησης για σημαντικές πρωτοβουλίες που δρομολογήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι οποίες στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων των πλημμυροπαθών περιοχών αλλά και στην αντιμετώπιση διαδικαστικών ζητημάτων που δυσχέραιναν την πορεία των αποζημιώσεων.

Η πρώτη αφορά την υλοποίηση ειδικού προγράμματος κάλυψης απώλειας εισοδήματος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα που θα «τρέξει» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αφορά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας και οι οποίες κατέγραψαν απώλεια τζίρου λόγω της θεομηνίας.

Η δεύτερη προβλέπει την αντιμετώπιση διαδικαστικών προβλημάτων που εμποδίζουν τις αποζημιώσεις επιχειρήσεων (άδειες λειτουργίας λόγω χρήσεων γης κ.α.) μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, που θα καλύπτει τις εν λόγω επιχειρήσεων μέχρι το 2025.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τα μέλη της Κίνησης για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας. Συζήτησε μαζί τους για τις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρκαδόνας και την ΕΤΒΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο το οποίο θα δώσει μία ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Τρικαλινός Υπουργός και οι εκπρόσωποι της Κίνησης Ανασυγκρότησης, αφού συζήτησαν αναλυτικά τα παραπάνω, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή και ουσιαστική συνεργασία τους για την επίλυση των ζητημάτων μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης