Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Εκατοντάδες ακίνητα και στα Τρίκαλα στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

ΤΟΠΙΚΑ19.06.2018 | 1:25 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, με εκατοντάδες σπίτια στο Νομό Τρικάλων να έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.

Οι Οικονομικές Υπηρεσίες έχουν προωθήσει τις διαδικασίες εκποίησης, με τον αριθμό λίγο μετά τα μέσα του περασμένου μήνα να έχει φτάσει σε 730, καθώς υπάρχουν από το 2014 ανεκτέλεστα προγράμματα πλειστηριασμών. Προφανώς, ο συγκεκριμένος αριθμός αυτός έχει αυξηθεί μέχρι σήμερα, καθώς έχουμε περάσει τα μέσα του Ιούνη.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα, μικρής και μεγάλης αξίας, θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας ενώ θα βγουν στην εμπορική τους τιμή, η οποία προσδιορίζεται ιδιώτες εκτιμητές.

Πάντως με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, η ρύθμιση οφειλών μπορεί πλέον να γίνει ηλεκτρονικά τόσο για ληξιπρόθεσμες όσο και για βεβαιωμένες οφειλές. Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν μέσω του Taxisnet αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις για να ρυθμίζουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις τακτικές φορολογικές οφειλές τους ή μέχρι και σε 24 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους από έκτακτες αιτίες (π.χ. από φόρους κληρονομιάς), πριν αυτές αρχίσουν να καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Εφόσον όλα τα βήματα γίνουν σωστά, η ρύθμιση της οφειλής σε δόσεις εγκρίνεται ακόμη και την ίδια ημέρα. Για την εγκυρότητά της όμως απαιτείται η πληρωμή της πρώτης δόσης εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης. Οι δόσεις τρέχουν στο τέλος κάθε μήνα και η σταδιακή εξόφληση επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 5%.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης