Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ στη Φαρκαδόνα

ΤΟΠΙΚΑ18.06.2018 | 7:09 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ στην Φαρκαδόνα πραγματοποίησαν η ΚΟΒ του Δήμου Φαρκαδόνας το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Αντιπροσωπεία μελών και φίλων του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνια στα μνημεία των μαχών της περιοχής , στα Βρυκολάκια και στην Πετρομάγουλα, τόποι μάχης και θυσιών για τους ήρωες του ΚΚΕ.

Στην συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, ο κ. Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι αγώνες εκείνης της εποχής αποτελούν ορόσημο για την μετέπειτα και σημερινή πορεία του ΚΚΕ, μάχες στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, μάχη για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, φτώχεια, ανεργία και μνημόνια, έναν άλλο κόσμο τον Σοσιαλισμό Κομμουνισμό.

«Το ΚΚΕ μέσω των εκδηλώσεων καλεί τον λαό να συμμετέχει ενεργά σε όλη αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, να έλθει σε επαφή με στιγμές της ηρωικής και μεγαλειώδους πορείας του ΚΚΕ και των πολύτιμων διδαγμάτων που βγαίνουν από αυτήν» και να ακούσει και να συζητήσει τις θέσεις του κόμματος «για όλα τα κοινωνικά και φλέγοντα ζητήματα. Ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει για το λαό. Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει συνεχώς φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Μαρούδας.

Επίσης αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στην πρόταση του ΚΚΕ αλλά και στα ιστορικά γεγονότα της εποχής, εποχή όπου ο κάμπος της Φαρκαδόνας πρωτοστατούσε σε όλους τους λαϊκούς αγώνες .

Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα», ταινία που αναφέρετε στους 200 εκτελεσμένους στο σκοπευτήριο της Καισαριαννής την πρωτομαγιά του 1944!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή