Σάββατο 20.04.2024 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στο 25ο Δημοτικό

ΤΟΠΙΚΑ26.02.2024 | 5:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το διαδίκτυο είναι μια τεράστια πηγή πληροφοριών. Προσφέρει γρήγορα και εύκολα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Με ένα κλικ μπορεί κανείς να έχει μπροστά στην οθόνη του σχεδόν όποια πληροφορία θέλει. Κρύβει όμως και πολλούς κινδύνους, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την πλοήγησή μας σ’ αυτό.

Για το επίκαιρο αυτό ζήτημα, ο Σύλλογος διδασκόντων και  ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση, το Σάββατο 24/2/2024, με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο, είναι υπόθεση όλων μας – «σερφάρω» με ασφάλεια στο internet».

Στο πλαίσιο της  Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο, οι εισηγητές- Μπούγλας Βασίλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Πληροφορικής, στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και Ζιούτου Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός και Οικογενειακή Σύμβουλος, στέλεχος της Κινητής Μονάδας Παιδιών και Εφήβων και του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων, ανέπτυξαν το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, των συμπεριφορών εξάρτησης από τα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και το ρόλο της οικογένειας στη χρήση του Διαδικτύου. Στη συνέχεια, επικεντρώθηκαν στους τρόπους ενδεδειγμένων παρεμβάσεων στο επίπεδο της πρόληψης σχετικά με τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου αλλά και  σε πρακτικές συμβουλές για την προστασία των παιδιών από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, κύριος Νίκος Διγγελίδης.

Στο τέλος των εισηγήσεων, δόθηκε η δυνατότητα να τεθούν από το ακροατήριο ερωτήσεις και προβληματισμοί και αναπτύχτηκε ένας εξαιρετικά γόνιμος διάλογος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης