Κυριακή 27.09.2020 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Εκδήλωση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

ΤΟΠΙΚΑ10.12.2019 | 4:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7,00 μ.μ. στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώνουν ομιλία του Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής Τμήματος Φυσικής, Σχολή Θετικών Επιστημών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο:

«Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ» Το αρχαιότερο μηχανικό σύμπαν.

Μετά το πέρας της ομιλίας, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης του μηχανισμού.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν μαζί με τονμηχανισμό, αστρονομικές παράμετροι και η τεχνολογία της εποχής, που βοηθούν στην κατανόηση της κατασκευής και χρήσης του μηχανισμού.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό –με δωρεάν είσοδο- στο Μουσείο Τσιτσάνη, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2020.

Λίγα λόγια για τον Καθηγητή Ξενοφώντα Μουσά

Ο αστρονόμος Ξενοφών Μουσάς είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος (Συνταξιούχος) του Πανεπιστημίου Αθηνών και χαρισματικός ομιλητής. Εργάστηκε χρόνια στο ImperialCollegeLondon και το Πανεπιστήμιο Μεξικού. Βραβεύθηκε από την American Geophysical Union το 2000 και την NASA το 2009. Επίτιμος διδάκτωρ Ακαδημίας Εκπαίδευσης Ουκρανίας, 2017.
Συγγραφέας τριών βιβλίων, 120 επιστημονικών άρθρων και 150 στην Εγκυκλοπαίδεια Εκδοτικής Αθηνών. Επέβλεψε 28 διδακτορικά. Ερευνητικά εργάζεται για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αρχαίους φακούς και κάτοπτρα, Ιστορία επιστημών, Διαστημική και Ηλιακή φυσική, Διδακτική.
Συμμετέχει σε πειράματα σε διαστημόπλοια της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Έκανε εκατοντάδες εκθέσεις για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ομιλίες σε όλο τον Κόσμο, Πανεπιστήμια Λομονόσωβ, Χάρβαρντ, Ντρέξελ, Ταφτς, Λονδίνου, Μπέρμινχαμ, NASA, UNESCO.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop