Πέμπτη 11.08.2022 | Εορτάζουν: Εύπλους, Εύπλος, Εύπλοος

Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ13.06.2019 | 7:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κα Ελισάβετ Μελά-Αθανασοπούλου, επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας την Τρίτη 11 Ιουνίου, όπου πραγματοποίησε παρουσίαση επάνω στο ζήτημα γλωσσών και διαλέκτων υπό εξαφάνιση, με επίκεντρο την επιτόπια έρευνά της στη ζωή και παράδοση της φυλήςΚαλάς των Ιμαλαίων.

Έπειτα από την ομιλία της κα Μελά, προβλήθηκεοπτικουακουστικό υλικό από το προσωπικό αρχείο της, που αφορά τις κατοικίες των Καλάς, την κοιλάδα όπου κατοικούν, την καθημερινή ζωή τους, τα ήθη και έθιμά και τις ετήσιες εορτές τους.

Επίσκεψη του 1ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν σήμερα τη Βιβλιοθήκη, γνώρισαν τη συλλογή της και μοιράστηκαν μαζί μας την αγάπη τους για τα βιβλία.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του βιβλίου “H Αόρατη Ομπρέλα”, ένα οικολογικό εκπαιδευτικό παραμύθι που αναφέρεται στο πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος και το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας.

Τέλος, οι μικροί μας φίλοι, τραγούδησαν τον ύμνο του βιβλίου και μας ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης