Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Εκδήλωση – συζήτηση για «εξορύξεις, ΑΟΖ, πολεμικά σχέδια»

ΤΟΠΙΚΑ03.03.2020 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι Οργανώσεις Τρικάλων του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 6 Μάρτη, στις 8.00 μ.μ., στην Αίθουσα Διοικητηρίου του Μουσείο Τσιτσάνη, με θέμα: «ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ, ΑΟΖ, ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ. Έχουμε κάτι να χωρίσουμε με τους γειτονικούς λαούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες;» Ομιλητής: Παναγιώτης Μαυροειδής, Μεταλλειολόγος – Μεταλλουργός Μηχανικός, μέλος Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Τις άγριες μέρες αυτές που ζούμε, τις μέρες των κλειστών συνόρων, των πραγματικών πυρών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων, της άκρατης εθνικιστικής, φιλοπόλεμης, πατριδοκάπηλης, ρατσιστικής προπαγάνδας της κυβέρνησης και των ΜΜΕ των μεγαλοκεφαλαιούχων ιδιοκτητών τους, της αποθράσυνσης φασιστικών ταγμάτων εφόδου στα νησιά και τον Έβρο, τις μέρες που μιλάνε για ΑΟΖ και πετρέλαια, για υδρογονάνθρακες και δισεκατομμύρια που θα καρπωθούν οι πολυεθνικές, που απειλείται η νεολαία να σταλεί να πολεμήσει για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και του κεφαλαίου και να πυροβολεί στα σύνορα κατατρεγμένους ανθρώπους, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ανοικτή συζήτηση για τη στάση του κόσμου της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της απελευθερωτικής προοπτικής του κόσμου μας.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αριστερά οφείλει να γυρίσει σελίδα και να κρατήσει συνεπή αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική και διεθνιστική στάση. Κόντρα στη λογική του κεφαλαίου που αναζητά στήριγμα στην πρόσδεση στις δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Σε ρήξη με την πολεμική προπαγάνδα. Με αλληλεγγύη χωρίς όρους στους πρόσφυγες. Υποστηρίζουμε τον αγώνα της νεολαίας, μέσα και έξω από το στρατό, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν οι φαντάροι ενάντια στους πρόσφυγες.

Γιατί ή θα νικήσει η αλληλεγγύη των λαών ή θα νικήσει ο φόβος και το μίσος για τον άλλον, που πάντα οδηγεί σε σκοτεινές εποχές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να παρευρεθούν και να παρέμβουν στην εκδήλωση, ώστε να αποτελέσει μια ευκαιρία συμβολής στη δημιουργία, και τοπικά, ενός αντιπολεμικού, διεθνιστικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

https://antarsyatrikalon.blogspot.com/2020/02/6.html

 

Οργανώσεις του ΝΑΡ & της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης