Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκδήλωση του 25ου Δημοτικού για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

ΤΟΠΙΚΑ21.02.2024 | 5:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Σύλλογος διδασκόντων και  ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων συνδιοργανώνουν εκδήλωση, το Σάββατο 24/2/2024 και ώρα 5:00 – 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο, είναι υπόθεση όλων μας – «σερφάρω» με ασφάλεια στο internet».

Στο πλαίσιο της  εκδήλωσης, οι εισηγητές- ειδικοί από το χώρο της ψυχικής υγείας και των τεχνολογιών της πληροφορικής – θα αναπτύξουν το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, των συμπεριφορών εξάρτησης από τα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και το ρόλο της οικογένειας στη χρήση του Διαδικτύου. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούν στους τρόπους ενδεδειγμένων παρεμβάσεων στο επίπεδο της πρόληψης σχετικά με τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου αλλά και  σε πρακτικές συμβουλές για την προστασία των παιδιών από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Στο τέλος των εισηγήσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν από το ακροατήριο ερωτήσεις και προβληματισμοί.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

Μπούγλας Βασίλης: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Πληροφορικής, στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Ζιούτου Γεωργία: Κοινωνική Λειτουργός και Οικογενειακή Σύμβουλος, στέλεχος της Κινητής Μονάδας Παιδιών και Εφήβων και του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης