Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βασιλική

ΤΟΠΙΚΑ13.04.2024 | 2:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ανάδειξε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε συγκέντρωση αγροτών στη Βασιλική Τρικάλων.

Ο Ρίζος Μαρούδας, αναφέρθηκε αρχικά στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, ” αυτό που μας έβγαλε στο δρόμο για πολλές εβδομάδες , είναι τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ανακυκλώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και με «μοχλό» την ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτές οι πολιτικές ευθύνονται για την εκτόξευση του κόστους παραγωγής στα ύψη, όπως και για το γεγονός ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι παρατημένοι στο έλεος του καιρού και διαφόρων ασθενειών, χωρίς να αποζημιώνονται πλήρως για τις καταστροφές στην παραγωγή τους. Φέτος μάλιστα είδαμε το εισόδημα μας να ροκανίζεται ακόμα περισσότερο από τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.”

Ειδική αναφορά έκανε στην κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες, τονίζοντας ότι, ” δεν έχουν προχωρήσει τα αναγκαία έργα για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών, χιλιάδες αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ή είναι καταχρεωμένοι. Ταυτόχρονα με το σχέδιο των Ολλανδών μεθοδεύεται σε βάρος των αγροτών ένας νέος γύρος επίθεσης που θα έχει σαν αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα των πιο αδύναμων οικονομικά.”

Τόνισε ότι μπροστά στις ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 9 Ιούνη, “οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να εμπιστευτούν αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ σε βάρος τους, αυτούς που ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο και εφάρμοσαν ως κυβερνήσεις όλες τις αναθεωρημένες εκδοχές της ΚΑΠ.”

Κλείνοντας τόνισε ότι, «στις ευρωεκλογές έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε ηχηρό μήνυμα που να τιμωρεί αυτή την πολιτική, να στηρίξουμε με την ψήφο μας το ΚΚΕ που στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δίνει μαζί τους τη μάχη για τα δίκαια αιτήματά τους. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική σε όλες τις εκδοχές της. Προειδοποίησε για τις συνέπειές της και πρωτοστάτησε για να δοθεί οργανωμένη απάντηση από τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Για αυτό η ενίσχυση του θα συμβάλλει την επόμενη μέρα στην ενίσχυση των αγώνων για να μπορέσει να πάρει ανάδες ανακούφισης ο βιοπαλαιστής αγρότη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης